Politia raporteaza la ATOP

Membrii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Bacau s-au întrunit, joi, în sala mica de sedinte a Consiliului Judetean Bacau, într-o sedinta ordinara.

Au participat, alaturi de membrii autoritatii, subprefectul judetului, Neculai Olaru, presedintele ATOP Ionel Floroiu si comisarul sef, Stefan Alexa, seful Inspectoratului Judetean de Politie Bacau. Invitat special la aceasta sedinta a fost comisarul sef, Ovidiu Neicutescu, din cadrul Biroului Teritorial Anticoruptie Bacau. Acesta a prezentat un raport pe anul 2007, pe linia prevenirii si depistarii faptelor de coruptie savarsite personalulul Ministerului de Interne si Reforma Administrativa (M.I.R.A.) din judet. “Prevenirea faptelor de coruptie în randul personalului M.I.R.A. reprezinta o prioritate pentru activitatea institutiei noastre, în acest sens fiind derulate mai multe activitati împreuna cu societatea civila si institutiile publice” a declarat comisarul sef Neicutescu. La randul sau, comisarul sef Stefan Alexa a prezentat membrilor ATOP un raport al activitatii Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.
In final, presedintele ATOP Bacau, Ionel Floroiu a apreciat ca pozitiva activitatea politistilor bacauani, insa a subliniat ca mai sunt multe de facut, in special pentru reducerea numarului de accidente grave de circulatie si a urmarilor acestora, reflectate in numarul de morti si raniti grav. O alta problema ridicata de presedintele Floroiu, se refera la cresterea alarmanta a numarului de infractiuni savarsite in mediul rural, recomandand conducerii IPJ Bacau o mai buna gestionare a acestei situatii si aplicarea unei strategii coerente si viabile pentru mentinerea climatului de siguranta a comunitatilor rurale.

Cristinel AIOANEI

Adauga un comentariu

*