Momente vesele si triste la CJ

Desi se anunta a fi una destul de incinsa, ultima sedinta a alesilor judeteni bacauani s-a desfasurat sub semnul consensului general.

Tonul unei sedinte linistite a fost dat de consilerul democrat-liberal, Nadia Mihaela Stan, care a venit la lucrarile acestui organism cu un superb buchet de trandafiri…portocalii. Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, destinatarul acestor flori, Doina Melinte, desemnata in cadrul acestei sedinte cetatean de onoare a judetului Bacau, a absentat …motivat. Care a fost destinatia ulterioara a acestui impresionat buchet ramane, deocamdata, o enigma. Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, a propus, fara sorti de izbanda, ca aceste flori sa fie redirectionate catre consilierul Elena Gatu Sova, care la primele ore ale diminetii aflase mare veste ca a devenit… bunica.

Remember Ceausescu?

Un alt moment, cel putin interesant, s-a petrecut chiar in debutul sedintei, cand consilierul liberal Silvestru Dogaru a propus pastrarea unui moment de reculegere in onoarea celui care a fost… Nicolae Ceausescu, care daca ar fi trait si-ar fi celebrat chiar in ziua desfasurarii sedintei nouazeci de ani. Consilierul a dorit astfel sa (re)aminteasca unora dintre cei prezenti in sala ca acest moment este dedicat alesilor care au avut functii de conducere pe timpul lui Ceausescu. Paradoxal, vreo doi dintre ei sunt astazi mari activisti liberali, colegi de partid cu nostalgicul Dogaru!

Un onor binemeritat

Momentul a fost salvat de interventia social- democratului Dorian Pocovnicu, care a propus pastrarea unui moment de reculegere in cinstea celui care a fost Viorel Grigore (Grisa), cunoscut drept un mare om al sportului bacauan, decedat in urma unei crize cardiace. “Zilele trecute am pierdut un mare prieten al sportului bacauan. Pentru toti cei care l-au cunoscut va ramane amintirea unui om de exceptie, pasionat de tot ceea ce inseamna sport. Cuvintele nu pot exprima sentimentele pe care le traiesc si tocmai de aceea va propun sa pastram un moment de reculegere in memoria celui care a fost Viorel Grigore”, a declarat consilierul Dorian Pocovnicu. Initiativa social-democratului a fost imediat imbratisata de cei prezenti in sala, care in acest mod au adus un ultim omagiu celui care a pastorit ani buni sportul bacauan.

Aeroportul, functia si acuzele

Capitolul legat de situatia de la Aeroportul International Bacau a constituit singurul subiect ceva mai incins al acestei sedinte. Prezent in sala de sedinte, fostul director, Cristian Stanciu si-a jucat o ultima carte, incercand sa demostreze ca decizia de inlocuire din functie nu este tocmai legala. Acuzele fostului comandant au fost demontate in mare parte de interventia Elenei Catalina Zara, secretarul judetului Bacau, care a prezentat consilierilor prezenti un raport amanuntit legat de acest subiect. La randul lui, presedintele Dragos Benea l-a avertizat pe fostul comandant ca il va actiona in instanta pentru acuzatiile pe care le-a facut. „Vreau sa va spun ca daca nu ar fi existat aceasta contestatie, pe 1 martie ar fi avut loc concursul pentru ocuparea postului de director. De asemenea, vreau sa va reamintesc ca in ultimii ani, de cand ma aflu la conducerea consiliului, s-au alocat zeci de miliarde pentru Aeroportul International Bacau. Pentru acuzele facute de domnul Stanciu, raspunsul meu va veni intr-o instanta de judecata, unde vom vedea cat de amenintat a fost sau nu”, a declarat presedintele CJ Bacau.

Cristinel AIOANEI

Adauga un comentariu

*