Meleşcanu anunţă prelungirea interimatului

Interimatul la portofoliul Justiţiei al ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu, se va putea prelungi cel puţin până la începutul lunii martie.

‘Vă dau o veste proastă: nu scăpaÅ£i de mine până la numirea unui ministru definitiv”, a declarat, luni, glumind, MeleÅŸcanu.

El a spus că ”a analizat foarte atent prevederile ConstituÅ£iei’ ÅŸi a constatat că acestea nu precizează dacă momentul interimatului începe de la vacantarea funcÅ£iei.

‘ÃŽn mod firesc, singura interpretare care rămâne este că orice interimat durează 45 de zile de la data când cineva, un ministru din guvern a fost numit interimar la un minister, ceea ce în cazul meu ar trebui să fie la 3 martie’, a anunÅ£at MeleÅŸcanu.

Acesta nu a uitat să evidenţieze, de asemenea, că un interimat poate fi înlocuit printr-un alt interimat asigurat de acelaşi ministru sau de un altul.

‘SperanÅ£a mea este că se va rezolva zilele următoare, pe baza avizului CurÅ£ii ConstituÅ£ionale. Portofoliul nu va rămâne neacoperit’, a subliniat MeleÅŸcanu

El a Å£inut să precizeze că interimatul ‘nu e o soluÅ£ie bună, dar e mai puÅ£in proastă decât a nu avea pe nimeni. ÃŽnsă adevărata soluÅ£ie este un ministru, sau o ministră mai degrabă, care să-ÅŸi poată concentra toată energia ÅŸi eforturile pe temele prioritare pe care JustiÅ£ia le are de realizat în România’, a adăugat MeleÅŸcanu. ROMPRES

Adauga un comentariu

*