Florarii din Iaşi s-au bătut în faţa Primăriei

Luni dimineaţă, florarii din Iaşi s-au bătut în faţa Primăriei motivul disputei fiind locurile de vânzare a florilor, transmite corespondnetul AMOS News.

În cursul dimineţii, aproximativ 30 de florari din Iaşi s-au bătut în faţa Primăriei. În jurul orei 9,00 o parte din florarii ieşeni au fost la negocieri cu directorul tehnic al Primăriei, Mihai Chirică. Imediat după ce au ieşit de la discuţii, la uşa Primăriei erau aşteptati de familia Talpeş, cei care deţin monopolul pe piaţa ieşeană.

„Din anul 1990, când noi i-am învăţat această meserie , grupul TalpeÅŸ a împânzit tot oraÅŸul. Când am ieÅŸit, au început să strige la noi «ţiganilor, noi suntem în IaÅŸi cei mai tari»”, a spus florarul Gheorghe Ivanciu.

Incidentul dintre florari a fost observat de ofiÅ£erul de serviciu al Primăriei. „Când au ieÅŸit de la discuÅ£ia cu domnul Chirică, au început să se certe afară. Am intervenit să îi despart ÅŸi mi-au dat cu spray lacrimogen în faţă”, a declarat ofiÅ£erul de serviciu.

Acesta nu a fost singurul agresat de florari. „Unul, care se numeÅŸte Hanganu, a dat cu spray la gardian ÅŸi a scos ÅŸi un cuÅ£it, dar a fugit. Soacra lui Hanganu i-a dat cu geanta în cap unei doamne care intra în Primărie cu treburi. I-a dat cu geanta în cap pentru că s-a uitat la ei”, a spus o altă florareasă.

La faÅ£a locului au intervenit poliÅ£iÅŸtii ÅŸi jandarmii. ” Am audiat pană la aceasta oră aproximativ 15 persoane”, a declarat un poliÅ£ist, fără să ofere alte amanunte.

La ora 13, 00 la sediul Primariei, cinci reprezentanti ai florarilor din Iasi vor avea o noua runda de discuţii cu reprezentanţii Primăriei.

„La ora 13,00 am chemat din nou cinci reprezentanÅ£i ai florarilor pentru că le-am promis că vor discuta ÅŸi cu domnul primar (Gheorghe Nichita- n.r.). Ei sunt nemultumiÅ£i pentru că sunt câteva ambiguităţi din partea comisiei de urbanism. Trebuie să punem la punct modul cum se vor vinde flori în IaÅŸi, însă nu se pune problema de licitaÅ£ie „, a declarat Mihai Chirică, directorul Tehnic al Primăriei IaÅŸi.

La nivelul IaÅŸului, sunt 50 de locuri unde se pot vinde flori.

Adauga un comentariu

*