Contre dure in Consiliul Local

sedinta-cl-ianuarie.jpgIminenta apropiere a alegerilor locale a transformat prima sedinta din acest an a Consiliului Local Bacau intr-un adevarat teatru de razboi. Comabantii si-au aruncat zeci de sageti otravite, campania electorala a fost la ea acasa, iar proiectele de hotarari au trecut sau au fost respinse in functie de bunul plac al fiecarui ales.

Sedinta ordinara de Consiliu Local a debutat in forta, primarul Romeo Stavarache fiind luat la tinta de tirurile consilierilor Georghe Bogatu, Laurian Lucas, Petrica Munteanu si Gabriel Lupu. Cartusele s-au numit soarta Stadionului Municipal, a podului de la Serbanesti sau a Bazinului de Inot, iar artileria grea a fost de aceasta data stadiul de degradare in care au ajuns unele artere de circulatie reabilitate in cursul anului 2007.

La capitolul inexplicabil se poate incadra gestul alesilor locali, care s-au opus atribuirii in folosinta gratuita pe durata existentei constructiei a unui teren situat in strada Aleea Ghioceilor din Bacau, catre fundatia “Mitropolit Veniamin Costache” din comuna Letea Veche, in scopul construirii unui lacas de cult, cu hramul “Intampinarea Domnului”.

Tot la acest capitol se mai poate inscrie decizia Executivului de a retrage de pe ordinea de zi doua proiecte de hotarare ce vizau prelungirea cu inca 5 ani a termenului stabilit prin HCL nr. 11/2003 prin care s-a aprobat darea in folosinta gratuita si administrare a spatiului in suprafata de 208 mp situat la parterul imobilului Corpul C din str. Pictor Andreescu nr. 5 Bacau, catre Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Neuromotor, Centrul “Daniel” Bacau si un altul ce urmarea aprobarea demararii procedurii prevazuta de lege, în scopul concesionarii prin licitatie publica, a terenului în suprafata de 392.889 mp. aflat în proprietatea municipiului Bacau, situat în str. Poligonului, Drumul Judetean 119, Bacau – Sarata.

In ambele situatii, motivatia oferita de secretarul municipiului, Ovidiu Popovici a fost una cat se poate puerila:”au aparut niste oferte si referate noi, fara sa ofere mai multe amanunte”. O intrebare se impune de la sine: Oare activitatea Centrului ”Daniel” se impune a mai fi analizata, stiiute fiind eforturile depuse de colectivul condus de Marioara Popa pe linia recuperarii neuro-motorii a copiilor. In decursul celor aproape 17 ani de existenta, in acest centru au fost tratati peste o mie de copii cu deficiente neuromotorii, unii dintre ei absolvind chiar si facultatea.

Cristinel AIOANEI

Comentarii

  1. Botomei Vasile a zis:

    Dragul meu prieten,

    Ma numesc Botomei Vasile,traiesc alaturi de dumneata in acest oras,satul fiind de indolenta unei administratii corupte care a uitat de votul pe care I l’ai dat in urma cu 4ani.
    Am indurat inpreuna cu tine umilinta la care ne’a supus actualul primar.
    La solicitarea oamenilor cinstiti care nu ma au incredere in partidele politice si nici in candidatii propusi de catre acestea,am hotarat sa imi anunt candidatura de primar la alegerile locale din 6 iunie 2008.
    Am convingerea ca iti doresti ca primar pe cineva care sa respecte legea,care sa te reprezinte cu adevarat !
    Te rog sa analizezi cu mare atentie programul meu de candidat !

    GANDESTE PENTRU TINE !

    1.Pentru copii,eliminarea taxei de salubritate stabilita de primar,abuziv pe plan local,de 5 RON lunar!
    2.Pentru elevi,studenti si pensionari,gratuitate la transportul public local!
    3.Pentru rezolvarea problemelor tale,vei avea un avocat in primarie,permanent la dispozitia ta,prin infiintarea institutiei Avocatului Public in Primarie.!

    RETINE !

    1.Vei primi ajutor material pentru instalarea unei centrale de apartament,sa te debransez de la CET,daca n’ai facut’o pana acum !
    2.Vei avea un birou al primarului,permanent in cartierul tau,prin care fiecare consilier local sa fie pus la treaba!
    -Consilierul local va fi pus de noul primar al Bacaului Botomei Vasile,dupa alegerile locale,sa raspunda de sectorul sau,privind :
    a) relatiile cu cetatenii;
    b) de indeplinirea sarcinilor functionarilor din primarie;
    c) de amenajarea si intretinerea spatiilor verzi;
    d) de reparatiile strazilor,deszepezirea aleilor si intretinerea parculetelor de sector; Astfel consilierul ales,sa nu mai aiba timp de intrigi si practici de coruptie la sedinte de Consiliul local,unde se intalnesc lunar!Unii vor renunta la functii,in fata responsabilitatii!
    3.De la 70 de ani parintii sau bunicii tai devin scutiti de impozite la primarie!

    ALEGE !

    1.Daca vrei ca legea sa fie lege egala pentru toti?
    2.Daca vrei dreptate si indepartarea coruptiei?
    3.Daca vrei 50% reducere la pretul apei?

    ALEGE – BOTOMEI VASILE UN PRIMAR BUN PENTRU TINE !

    CE STIE ?
    Este expert,doctorand in drept administrativ.
    PENTRU CE ?
    Este singurul care va face sa se respecte Legea in primarie!
    CE VA FACE ?
    Va face reforme adevarate in administratia publica!
    In calitate de fost militar de cariera,ofiter (rezervist)de aviatie,va face reforme dupa modelul domnitorului Alexandru Ioan Cuza !
    DE CE MERITA ?
    Este singurul bacauan care a luptat permanent si cu mari realizari impotriva abuzurilor din administratia publica locala,fara sa aiba frica de corupti!
    CINE ESTE ?
    ESTE – UN OM DIN POPOR PENTRU POPOR!

    Pentru corectitudine si asumarea raspunderii fata de cetateni,a LEGALIZAT programul de candidat de primar la notariat!

    Daca vei vedea comentarii negative la acest material,sa stii ca NU VA VENI DE LA OAMENII CINSTITI !

    Tine minte :
    PRIMARUL BACAULUI TU IL ALEGI !
    Nu oricum,ci pentru BINELE TAU SI AL FAMILIEI TALE !!!
    BOTOMEI CE SPUNE FACE !!!
    SUGESTIILE SI CERERILE TALE LE POTI TRIMITE PE ADRESA MEA DE MAIL :
    botomeivasileprimarbacau@yahoo.com sau prin plic postal la adresa cabinet avocat doctorand : Botomei Vasile str.Republicii nr.27,A.3 sau tel.0744191717.

    Semneaza : Al dumneavoastra prieten,Botomei Vasile.

  2. Forget it!

Adauga un comentariu

*