CHINA ESTE ÃŽN PRAGUL UNEI CRIZE UMANITARE

Autorităţile de la Beijing au anunţat pagube însemnate şi spun că rezervele de combustibil şi de hrană sunt pe terminate. Ţara întreagă este paralizată de ninsori. 250.000 de soldaţi şi aproape 800.000 de poliţişti au fost mobilizaţi să ajute populaţia la deszăpezirea drumurilor. Peste 160 de regiuni au rămas fără curent elctric, iar sute de localităţi nu au apă potabilă. Cei 4 milioane de locuitori din oraşul Chenzu, provincia Hanan, sunt de mai bine de o săptămână în beznă.

Premierul chinez, aflat în vizită în provincia Hanan, a afirmat că ţara trece prin cea mai grea iarnă din ultimii 60 de ani. „Trebuie să protejam autostrăzile, căile ferate, aeroporturile şi principalele linii de distribuţie a electricităţii”, declara premierul chinez Wen Jiabao. Între timp, sute de mii de oameni rămân blocaţi în gări, chiar înainte de anul nou Chinezesc, care începe pe 7 februarie.

Pentru milioanele de muncitori chinezi care lucrează în oraşe, anul nou este un prilej de a se întoarce acasă şi de a-şi revedea familiile. Traficul feroviar a fost reluat în câteva zone, dar nu toţi pasagerii au reuşit să plece spre case.

Antena 3

Adauga un comentariu

*