TAXA AUTO A FOST ÎNVINSĂ PENTRU A TREIA OARĂ ÎN INSTANŢĂ

Preşedintele Judecătoriei Botoşani a câştigat în instanţă banii plătiţi pentru taxa de primă înmatriculare. Liliana Poelincă a solicitat în instanţă restituirea sumei de 6.287 de lei, reprezentând taxa auto plătită pentru un autoturism Audi A4. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 15 zile de la comunicare. Numai în ultimele două luni, la Administraţia Financiară Botoşani au fost înregistrate 12 solicitări de restituire a taxei de primă înmatriculare, în valoare totală de 150.000 de lei. Acesta nu este însă primul caz în care instanţa decide returnarea contravalorii taxei auto.

Primul român care a şi-a câştigat valoarea taxei auto în instanţă a fost un bărbat din Arad, în decembrie 2007. Tribunalul Arad i-a dat atunci câştig de cauză, motivând că regimul juridic este discriminatoriu pentru autovehiculele aduse în România din comunitatea europeană, de vreme ce acestea au fost deja înmatriculate.

În al doilea proces, instanţa din Târgu Mureş i-a dat dreptate unui avocat, care a constestat faptul că i s-a cerut o taxă de 3.000 de euro pentru o maşină second-hand cumpărată din Germania. A dat în judecată administraţia financiară şi a câştigat.

Antena 3

Adauga un comentariu

*