GEOANÄ‚: BÄ‚SESCU SUSÅ¢INE UNINOMINALUL ÃŽN FUNCÅ¢IE DE CONJUNCTURÄ‚

geoanaLiderul social-democrat, Mircea Geoană i-a răspuns preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea pe care acesta a trimis-o marţi politicienilor şi prin care le cerea susţinere pentru varianta sa de vot uninominal. În mesajul său, Geoană îl acuză pe şeful statului că susţine legea în funcţie de conjunctură. Mircea Geoană îi aminteşte preşedintelui că a fost printre primii susţinători ai votului uninominal, încă din 2005. Liderul PSD susţine că Traian Băsescu, deşi se declarase susţinător al acestui tip de scrutin este, în realitate, inamicul său.

„Au fost cel puÅ£in două momente în care dumneavoastră sau susÅ£inătorii dumneavoastră politici din Partidul Democrat aÅ£i blocat adoptarea votului uninominal: atunci când aÅ£i inventat un referendum pentru votul uninominal, cu ÅŸanse minime de validare, pentru a face în mod ostentativ ÅŸi neconstituÅ£ional de fapt campanie în favoarea Partidului Democrat”.

Al doilea moment la care Geoană a făcut referire este „atunci când Partidul Democrat, alături de PNL, a votat în Comisia de Cod Electoral din Parlament împotriva proiectul PSD privind votul uninominal”.

Totodată, Geoană spune că singura soluţie pentru a avea vot uninominal în 2008 este rezolvarea rapidă a obiecţiilor de neconstituţionalitate ridicate de către Curtea Constituţională ca urmare a solicitării preşedintelui.

Adauga un comentariu

*