O minitornadă a scos din rădăcini 40 de copaci

Potrivit viceprimarului din comuna Gura Teghii, Doru Ghinescu, 40 de arbori de pe izlazul comunal din satul Nemertea au fost scoşi din rădăcină şi culcaţi la pământ astăzi dimineaţă în jurul orei 4, transmite corepondentul AMOS News.

De asemenea, vântul care a bătut în prima parte a acestei zile cu peste 100 de km/h, în rafale, a avariat şi două punţi pietonale. Acestea asigură accesul celor peste 300 de locuitori din satul Nemertea către propriile locuinţe.

Viceprimarul Ghinescu precizează că zona este acum semnalizată şi închisă circulaţiei, oamenii fiind sfătuiţi să foloseasca alte căi de acces:

„Vântul a bătut atât de puternic încât punÅ£ile pietonale au rămas fără panourile din lemn,doar cablurile au mai rămas suspendate. Noi am ajuns la primele ore ale dimineÅ£ii în zonă ÅŸi am sfătuit oamenii să rămână în case ca să nu se curenteze de la cablurile electrice prăbuÅŸite în zonă. Chiar dacă am rămas fără curent la Gura Teghii ÅŸi în alte patru sate specialiÅŸtii de la Electrica au intervenit prompt astfel încât numai satul Vadu Oii este nealimentat acum dar se lucrează.Tot la Nemertea au fost smulse Å£igle de pe aproape toate casele, au fost garduri dărâmate. GrădiniÅ£a ÅŸi ÅŸcoala din zona Nemertea au rămas fără o parte din Å£igle, dar au fost înlocuite astăzi” a mai declarat viceprimarul Ghinescu.

Tornada a afectat numai acest sat de unde au fost prabuşite sau avariate acoperişuri de case, fără a fi vreo persoană rănită.

De mâine, precizează Ghinescu, se va trece la curăţarea şi defrişarea zonei de brazii scoşi din rădăcină care vor asigura lemnul de foc la şcolile din localitate.

Adauga un comentariu

*