Ecaterina Andronescu puncteaza: „Legile Educatiei, un lant al erorilor”

andronescu.jpgDeputatul PSD Ecaterina Andronescu, rector al Universitatii Tehnice Bucuresti, ex-ministru al Educatiei si Cercetarii, a fost prezenta in municipiul Bacau. Programul a cuprins, printre altele, vizite la Scoala „Spiru Haret”, la Colegiul National „Vasile Alecsandri” (intalnire la care au participat si elevi de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”), la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”, la Universitatea „George Bacovia” si la Universitatea de Stat Bacau.

In programul vizitei au mai fost inscrise o dezbatere in sala mare a Consiliului Judetean, in cursul careia primari din multe localitati ale judetului, directori de scoli, profesori, inspectori scolari si parinti ai unor elevi au dezbatut carentele majore ale noului pachet de legi ale educatiei. „Inaintea lansarii noului pachet legislativ al Educatiei ar fi trebuit sa fie macar creionata o strategie a dezvoltarii sistemului romanesc de invatamant, sa se stabileasca ce model de scoala vrem sa construim, sa fie abordate in extenso continuturile invatamantului, in conditiile in care sunt din ce in ce mai multi cei care reproseaza stufosenia continuturilor scolare, a precizat Ecaterina Andronescu.

In loc sa se umble la simplificarea curriculumului, s-a ajuns ca fiecare comisie sa mai adauge cate ceva, s-a ajuns la o intrecere intre specialistii Ministerului, care e mai grozav decat ceilalti, care poate sa mai adauge ceva la stufosenia deja existenta. Or, continutul invatamantului obligatoriu trebuie sa-l pregateasca pe elev, cat mai bine, pentru cerintele reale in plan socio-economic”.

„Vom opri in Parlament aceasta aberatie, care nu face decat sa multiplice fraudele in scoli, sa-i obisnuiasca pe elevi ca e mult mai comod sa fraudeze un examen decat sa invete”, a promis Ecaterina Andronescu. In concluzii, Ecaterina Andronescu a subliniat ca principalul scop al vizitei sale a fost sa faca lobby printre elevii claselor a XII-a pentru specialitatea de inginer si, raspunzand unei intrebari intarziate, a precizat ca PSD a votat noile proiecte ale Educatiei „pentru ca sunt, aproape in totalitate, proiecte lansate de noi, cum ar fi microbuzele scolare, Cornul si laptele, alocatiile lunare pentru elevi si altele”. (St.O.)

Comentarii

  1. LASATI DOAMNA MINISTRESA CA NICI PE VREME DVS
    NU ERA ALTFEL. DE FAPT PROGRAMUL DE REABILITARE
    A INVATAMANTULUI ROMANESC A SCHIOPATAT INCA DE ATUNCI,LA ACCENTUAT MARGA SI TOTI VENETICII DUPA ACEEIA.HAI SA FIM SERIOSI.

Adauga un comentariu

*