Mircea Sandu depre infrastructura din fotbalul românesc: „suntem zero barat”

După vizita de ieri de la Bacău preşedintele Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu a ajuns vineri şi la Buzău pentru o întâlnire de lucru cu toţi conducătorii din liga a doua şi a treia din 12 judeţe transmite corepondentul AMOS News.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii fotbalului feminin, fotbalului în sală şi ai juniorilor republicani. Timp de patru ore delegaţiile prezente la reuniune au dezbătut împreună cu preşedintele F.R.F. problematica fotbalului românesc de la toate nivelurile.

La finalul discuţiilor Mircea Sandu a susţinut o scurtă conferinţă de presă unde a făcut câteva declaraţii despre infrastrucura existentă acum în România.

„Infrastructura este cea din anii 50 – 60 cu mici retuÅŸuri ÅŸi igenizări. Doar în câteva locuri stadioanele s-au renovat în adevăratul sens al cuvântului, stadionul din Cluj, Piatra NeamÅ£, Steaua ÅŸi cam atât. Este mult prea puÅ£in într-un fotbal în care vrem să concurăm cu marile puteri din Europa ÅŸi din lume, nu mai departe de grupa pe care o avem la campionatul european cu FranÅ£a, Italia ÅŸi Olanda. Dacă ar fi să cumulăm numărul stadioanelor din ţările astea care ajung la ordinul zecilor de mii cu mizeriile de la noi ÅŸi totuÅŸi dorim să câştigăm. E una din marile probleme din sportul românesc al infrastructurii generale din România, nici autostrăzi nu avem, aeroporturi ÅŸi gări”, a mai spus Mircea Sandu referitor la acest subiect.

Adauga un comentariu

*