PSD a luat pulsul electoral al Moldovei

ailincai.jpgSala “Henri Coanda” a Palatului Culturii din Iasi a gazduit o sedinta de lucru la care au participat delegati din toate organizatiile judetene ale Partidului Social Democrat din regiunea Moldovei.

Conducerea centrala fost reprezentata de presedintele PSD, Mircea Geoana, de vicepresedintii organizatiei, precum si de Ion Iliescu. Geoana a atacat virulent actuala politica economica a Executivului, sustinand ca atat Guvernul, cat si Banca Nationala a Romaniei nu au intervenit prompt si eficient pentru a stopa criza economica prin care trece tara noastra”. Un capitol aparte al discutiilor a fost cel care vizeaza strategia care trebuie adoptata in viitoarea campanie electorala. “Chemati-ne si vom veni în orice fel de campanie locala pentru castigarea alegerilor locale din aceasta vara. Vom veghea ca macar în acest an al ciclului politic primarii nostri sa aiba ce au nevoie si sa îsi poata vedea linistiti de treburile comunitatii si nu sa stea sa se uite cu jind peste gard la primarul liberal sau democrat, sau cu grija ca îi mai trimite cineva un control pe cap si în loc sa îsi vada de treaba si de programul sau, ar trebui mai degraba sa stea si sa dea explicatii în alta parte”, a conchis Mircea Geoana. Dupa ce au fost epuizate subiectele centrale, liderii PSD au facut o analiza a principalelor probleme cu care se confrunta filialele din Moldova.

Transparenta totala si prezenta liderilor in teritoriu

“Avand in vedere ca acest an este unul electoral, am discutat foarte mult pe seama strategiei pe care o vom aborda in aceasta campanie. S-a ajuns la concluzia ca pentru a castiga alegerile este nevoie de o transparenta totala si de o prezenta mai activa a liderilor PSD in teritoriu . Avem ca obiectiv clar castigarea presedintiei Consiliului Judetean, precum si obtinerea a cat mai multor mandate de primari”, a declarat Dragos Benea. Prezent si el la aceasta actiune, primarului Moinestiului, Vasile Ailincai, a apreciat ca aceasta sedinta a fost cat se poate de benefica. “S-a discutat deschis, facandu-se o analiza pertinenta a dificultatilor cu care se confrunta organizatiile din Moldova. Cei care au dorit au luat cuvantul, si au facut-o cu lejeritate, eu unul cred ca am vorbit vreo douazeci de minute. Am atacat frontal toate problemele cu care ma confrunt, de la atacurile josnice la care sunt supus in ultima vreme si pana la proiectele pe care intentionez sa le derulez in acest an”, a spus primarul Ailincai.

Echipa cu experienta administrativa pentru Bacau

Presedintele executiv al PSD Bacau, Gabriel Vlase a facut referire la importanta anului electoral 2008 pentru reformarea clasei politice romanesti. “La Iasi, colegii din delegatia PSD Bacau au subliniat necesitatea incetarii scandalurilor permanente intre cele doua Palate, intrarea intr-o normalitate care astazi nu exista si fara de care suntem aproape izolati ca tara. Experienta administrativa a primarilor si consilierilor PSD reprezinta un atu pentru alegatorii care sufera de pe urma felului in care este condusa astazi Romania. Bacaul reprezinta una dintre cele mai importante filiale ale PSD, ceea ce ne obliga la rezultate pe masura in 2008. Avantajul nostru, ma repet, vine prin valoarea si experienta candidatilor care vor intra in competetiile elctorale, alaturi de toti membrii partidului”, a mai spus Vlase.

Cristinel AIOANEI

Adauga un comentariu

*