Proiecte interesante la Colegiul Medicilor

Programul de educatie medicala continua, derulat de Colegiul Medicilor Bacau, va fi evaluat la sfarsitul lui 2008. Medicii sunt obligati sa acumuleze 40 de ore intr-un an, numite si credite, sau 200 pana la sfarsitul unui ciclu de cinci ani.

Medicul Adrian Cotarlet, vicepresedintele Colegiului Judetean al Medicilor Bacau, crede ca medicii bacauani au respectat aceasta obligatie profesionala, el fiind si coordonatorul Departamentului profesional-stiintific.

Potrivit declaratiei sale, in 2007 medicii bacauani au efectuat 160 ore de educatie medicala continua si au participat la manifestarile stiintifice organizate in judet. Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti are un astfel de departament de cercetare, acreditat de Agentia Nationala de Acreditare Stiintifica, medicii moinesteni putand efectua cercetare stiintifica in spital, nu fundamentala sau profilactica. In 2007, activitatea medicilor din judetul Bacau s-a concretizat prin partriciparea acestora la doua evenimente importante, „Zilele Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti”, care au avut loc in iulie, si la „Conferinta regionala a medicilor de familie”, in septembrie.

„Intentionam ca si in Spitalul Judetean de Urgenta Bacau si Spitalul Municipal Onesti, la fel cum am procedat si la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, sa organizam simpozioane lunare, acestea fiind creditate fiecare cu cate cinci ore de educatie medicala continua”, a declarat vicepresedintele Colegiului Medicilor, Adrian Cotarlet. In 2007, medicii bacauani au prezentat doar doua lucrari la congrese internationale, ambele apartinand insa unui singur medic, Adrian Cotarlet!.

Potrivit afirmatiilor acestuia, acceptul se obtine foarte greu. Tocmai din acest motiv, dar si pentru a stimula activitatea de cercetare stiintifica, Colegiul Medicilor va sustine orice lucrare a unui membru al sau la un congres international cu suma de 500 euro. „De fapt este vorba despre un premiu, cheltuielile reale de participare fiind mult mai mari. Am discutat si cu reprezentantii companiilor farmaceutice, iar acestia au promis ca vor premia si ei cu 250 euro fiecare lucrare”, spune Elena Antoaneta Stanga, presedintele Colegiului Medicilor. „Asigurarea unui act medical de calitate depinde si de buna pregatire a medicului”, a tinut sa precizeze medicul Adrian Cotarlet, vicepresedintele Colegiului Medicilor.
Dan MINDIRIGIU.

Adauga un comentariu

*