Pomilor din Onesti li se face toaleta

curatare-pomi.jpgDin dorinta de a profita de vremea frumoasa din ultimul timp, primarul Emil Lemnaru si-a trimis armata de lucratori pe strazile Onestiului, pentru a indeparta efectele iernii si pentru a realiza primele actiuni din cadrul campaniei de primavara.

Multi dintre angajatii Serviciului de Salubritate au fost pusi sa mature nisipul care fusese folosit pentru deszapezire, atat pe strazi, cat si pe trotuare. La fel de multi lucratori au fost implicati si in activitatile de toaletare a copacilor plantati pe marginea principalelor bulevarde, Republicii si Oituz, dar si a unor strazi mai mari, cum ar fi Tineretului. Arborii, in special tei si salcami, au fost curatati de crengi, iar coronamentul acestora a fost redus drastic.

“Tinem sub un control strict dimensiunile coronamentelor acestor arbori, pentru a nu periclita liniile electrice aflate deasupra lor, siguranta cetatenilor si autoturismele parcate langa copaci – ne-a spus primarul Emil Lemnaru. Peste aproximativ o luna de zile, vom incepe si plantarile de pomi noi, pe Calea Marasesti, in cartierul Dalas, pe strada A. I. Cuza si pe alte strazi, unde exista goluri in randurile de copaci”.

Peste putin timp, vor fi realizate si alte lucrari din cadrul campaniei de primavara, in special repararea sau asfaltarea unor strazi. Sunt vizate strazile care au fost afectate cel mai mult de ciclul inghet – dezghet, dar iarna nu s-a terminat si, pentru moment, s-a facut doar inventarierea acestora. “Unele strazi mai mici, unde traficul rutier si pietonal este redus, precum si unele trotuare le vom repara cu forte proprii, folosind produsele obtinute la statia noastra de mixturi asfaltice, dar la strazile de importanta mare vom lucra cu firme specializate, pentru care pregatim acum documentatia necesara”, ne-a mai precizat primarul Emil Lemnaru.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*