Nelu Brosteanu: „Huiduieli, fluieraturi? Ha, ha, ha, nu traiesti bine!”

In timp ce activistii din teritoriu ii ridica jenante osanale prin scrisorele ilegal-electorale, Traian Basescu se mureaza la Cotroceni in moarea dosarelor politice asezonata cu (m)ardeiasii procurori. Numai ca Zeus cu calvitie si privire destabilizatoare isi pierde indemanarea sa fundamentala, care l-a facut mare si tare: controlul multimii.

Dupa ce bucurestenii l-au cam sutuit in noaptea de Revelion, a venit randul moldovenilor sa-i arate lui Basescu la ce nivel a ajuns. Fluieraturile si huiduielile de la Iasi au fost, cu siguranta, si planificate de „prietenii” din grupul Fenechiu.

Insa manifestarile anti ar fi ramas izolate daca nu ar fi existat „un orizont de asteptare” printre oameni, oameni care s-au saturat sa-l vada pe presedinte iesind scortos si anuntand ca mai planuieste un asalt impotriva coruptiei. Bineinteles, tintele sunt din PNL, cu garnitura de UDMR si PSD.

Si asta timp de trei ani! Ca moldoveni rabdatori, dar nu prosti, iesenii i-au transmis direct si zgomotos: „Gata cu saga, Traiane! Du-ti si vezi-ti di trebi, ci n-ai facut nisio branzi.” Ce urmeaza?

„No, meri inapoi de unghe-ai vinit ca noua nu ne trebe galajie sa ne strice la cap” si „Muica, la ce mai venisi, vere, ca nu facusi nici de sare la scrumbie. Ca tine fura multi, ca ai tai nu fura nimeni!”.

S-a pornit bulgarele de zapada si destul de repede va ajunge avalansa. Si mai sunt aproape doi ani pana la alegerile prezidentiale. Ha, ha, ha, sigur nu traiesti bine, Traiane!

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*