Maramureş: Incendiu de proporţii la Mănăstirea Moisei

Un incendiu de proporţii a distrus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, magazia de lemne, grajdul şi două chilii a Mănăstirii Moisei, situată la aproximativ 120 km nord-est de Baia Mare, informează corespondentul ROMPRES.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Cornel Băbuţ, a declarat duminică, pentru Rompres, că focul a fost stins cu mare dificultate din cauza jarului.

‘Au fost distruse de incendiu aproximativ 12 tone de lemn din provizia de iarnă a mănăstirii, 60 mp din depozit ÅŸi 12 mp din acoperiÅŸul de ÅŸindrilă. O mare parte din lemn era uscat, iar focul s-a extins cu repeziciune. IntervenÅ£ia promptă a pompierilor a oprit extinderea incendiului către alte clădiri din incinta mănăstirii. După patru ore, focul a fost stins’, a precizat, Cornel BăbuÅ£.

Conform aceleiaşi surse, incendiul a fost provocat de un tânăr de 27 de ani, bolnav psihic, care a fost ajutat de un minor. Se pare că tânărul ar fi avut o discuţie violentă cu personalul administrativ al Mănăstirii Moisei, iar în semn de răzbunare a dat foc magaziei de lemne. ROMPRES

Adauga un comentariu

*