Incident aviatic grav pe Aeroportul Henri Coandă, dar fără victime

O aeronavă a companiei TAROM s-a lovit duminică, la ora 11,34, de o maşină utilitară, pe pista aeroportului Henri Coandă din Bucureşti, în momentul în care avionul decola spre Sharm el-Sheikh, Egipt.

Niciunul dintre cei 120 de pasageri aflaţi la bord nu a fost rănit.

În urma impactului, unul dintre motoarele aeronavei a fost avariat, dar nu s-a desprins de pe aripă, a precizat, pentru Rompres, colonel Cristian Avram, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ilfov.

„Accidentul s-a petrecut din cauza unei proaste coordonări între operaÅ£iunile auxiliare de pe aeroport, efectuate de diferite companii, ÅŸi operaÅ£iunile de zbor. Avionul a lovit maÅŸina respectivă în timp ce se pregătea să decoleze, însă niciuna din cele 120 de persoane de la bord nu a păţit nimic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache.

Maşina cu care s-a lovit aeronava a fost distrusă.

Directorul general al TAROM, Gheorghe Bârlă, a caracterizat incidentul ca fiind grav: „Este un incident aviatic grav dar, din fericire, nu au existat victime (…) ÃŽn urma impactului, aeronava TAROM a fost grav avariată, iar utilitara distrusă. Nu s-au înregistrat victime nici la bord nici la sol. ÃŽn momentul de faţă, pasagerii sunt în zona de îmbarcare a aeroportului”, a precizat Gheorghe Bârlă.

O altă aeronavă Boeing 737 aparÅ£inând Companiei Tarom va decola duminică, în jurul orei 14,00, spre Sharm el-Sheikh: „O altă aeronavă a companiei va decola în circa o jumătate de oră spre destinaÅ£ia Sharm el-Sheikh, Egipt, cu pasagerii primei curse. Aeronava implicată în accidentul aviatic nu mai poate decola momentan, având nevoie de reparaÅ£ii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Companiei Tarom, Mădălin Tudor.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anunÅ£at că, în cazul în care este vorba despre erori umane, se vor lua toate măsurile de sancÅ£ionare care se impun. „ÃŽn mod evident, dacă se va identifica o persoană care nu ÅŸi-a respectat obligaÅ£iile profesionale sau reglementările legale, va suferi toate consecinÅ£ele”, a precizat Orban. El a menÅ£ionat că maÅŸina implicată în incident aparÅ£ine firmei care se ocupă de balizaj ÅŸi care are contract cu conducerea aeroportului.

Adauga un comentariu

*