Cum să slăbim de sărbători?

Multă lume alege ca după sărbători să îmbrace haine mai largi, în speranţa că nimeni nu va observa kilogramele în plus. Însă, într-un final acest lucru se întâmplă. Mai mult, la un moment dat, fiecare realizează că ascunderea grăsimii nu e o soluţie. Acest lucru se întâmplă, mai ales, când bărbaţii observă că burta este din ce în ce mai mare, iar femeile văd că grăsimea acoperă mâinile, coapsele şi şoldurile care au fost odată subţiri.

Nimeni nu spune că este uşor să slăbeşti, dar este bine ca procesul de îndepărtare a kilogramelor nedorite să înceapă mai devreme. Cu cât se aşteaptă mai mult, cu atât este mai greu să se revină la forma iniţială. Perioada, când oricine este predispus la îngrăşare, este chiar aceea a sărbătorilor când mâncarea grasă se află peste tot în jurul nostru.

La foarte multe petreceri se găseşte numai mâncare plină de grăsimi

De sărbători, fiecare dintre noi este invitat la o sumedenie de petreceri, unde mâncarea grasă este la ea acasă. Sunt petreceri de Crăciun organizate la locul de muncă, organizate la prieteni, în familie, la socri sau la vecini. Toate aceste petreceri nu fac decât să ne pună în faţa unor platouri şi mai mari de mâncare. Cel mai mare pericol este după prima masă copioasă. După ce se mănâncă primele alimente tradiţionale fiecare se gândeşte de ce să se oprească dacă tot a început. Mai mult, ne gândim de ce să facem mişcare acum, când putem să lasăm după sărbători. Şi uşor- uşor, ne trezim că suntem mai grei cu câteva kilograme bune şi nu ştim de ce.

De aceea, dacă nu este posibil să fim atenţi la ceea ce mâncăm trebuie să luăm măcar anumite măsuri, susţin specialiştii în nutriţie. Desigur, mulţi dintre noi ştiu care sunt exerciţiile de bază care ne ajută să ţinem kilogramele la distanţă, cum este alergatul sau mersul pe bicicletă, dar nu mulţi le pun în aplicare. De aceea, este bine să se aducă în discuţie şi alte mijloace de ardere a caloriilor.

Un exemplu, spun specialiştii, ar fi acela că fiecare dintre noi ar putea să folosească mediul în care stă pentru a face exerciţii. Cu alte cuvinte, mai ales cei care stau în blocuri înalte, pot oricând să renunţe la lift. Pe lângă faptul că urcatul scărilor ajută la arderea foarte eficientă a caloriilor, ajută şi la întărirea sistemului cardiovascular. Un al doilea lucru, care este la îndemâna oricui, este joaca cu cei mici.

Acesta lucru este recomandat, mai ales, părinţilor. Este recomandat ca părinţii să se joace cu cei mici şi să se folosească de greutatea corporală a acestora. Astfel, cei mici se distrează şi petrec mai mult timp cu părinţii lor, iar dumneavoastră scăpaţi de calorii sau măcar împiedicaţi altele să se aşeze. Mai mult, indiferent de joc, cel mic nu trebuie lăsat întotdeauna să câştige pentru că astfel învaţă o lecţie importantă de viaţă, şi anume că nu poate avea întotdeauna ceea ce-şi doreşte.

Un alt lucru care se poate face, deşi nu este cunoscut de toată lumea, este fitness-ul electronic. Acesta se referă la legătura dintre jocurile video şi programele de aerobic. Cu alte cuvinte, în zilele noastre sunt programe care se pot juca pe console şi care ne ajută să slăbim. De aceea, este bine să se investească într-o consolă de jocuri pentru că se poate folosi şi pentru relaxare, şi pentru alungarea stresului şi pentru a slăbi, mai spun specialiştii.

Aparatul cu corzi de cauciuc împiedică formarea „colăceilor” de grăsime

De asemenea, mai este recomandat să se investească într-un aparat cu corzi de cauciuc. Acestea nu sunt scumpe, pot fi folosite în cel puţin cinci feluri, ajută la arderea grăsimilor şi chiar la dezvoltarea musculaturii. Este bine să se facă în fiecare zi trei serii, a câte 30 de repetări, din fiecare exerciţiu. Aceste exerciţii se pot face chiar şi atunci când se urmăresc programele TV. Ultimul lucru, care se mai poate face pentru a se lupta cu grăsimile ce se adună de sărbători, este motivaţia.

Nici una dintre recomandările de mai sus nu se poate pune în aplicare dacă nu există motivaţie, susţin specialiştii. Fiecare dintre noi trebuie să găsescă un motiv pentru care să lupte cu caloriile în exces. Aceste motive pot fi pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, pentru a arăta mai bine şi pentru a avea un succes mai mare pe plan sentimental sau pur şi simplu pentru a fi mai plin de energie.

Sursa: Anima News

Adauga un comentariu

*