Peste 300 de incendii in acest an!

pompieri.jpgPotrivit bilantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” al judetului Bacau, in 2007 s-a continuat procesul de modernizare structurala, reforma acesteia vizând executarea misiunilor de prevenire, monitorizare si gestionare a situatiilor de urgenta, cresterea eficientei in indeplinirea misiunilor, asigurarea unui statut adecvat in societate.

In primele 11 luni ale lui 2007, in judetul Bacau au avut loc 936 evenimente negative, cu o rata de 2, 61 actiuni pe zi, care au implicat actiunea serviciilor profesionale pentru situatii de urgenta. Dupa tipul intereventiei, forterle alertate au actionat la 324 incendii, 76 actiuni de asanare a teritoriului de munitie ramasa neexplodata, 61 actiuni de protectie civila – dezastre, 15 actiuni pentru asistenta persoanelor, doua actiuni pentru protectia mediului, 67 actiuni de descarcerare, 369 actiuni la alte intereventii si in alte patru situatii.

Din cele 342 incendii, 38 au fost stinse de populatie, dar au necesitat operatiuni complementare, doua incendii stinse de serviciile voluntare, la 92 au intervenit subunitatile profesioniste independent, iar la 112 impreuna cu serviciile de urgenta.

In urma interventiilor au fost salvate 118 persoane, 92 adulti si 26 copii, iar valoarea totala a bunurilor salvate se ridica la peste 26, 7 milioane RON. Din pacate, in urma incendiilor au existat si victime, 8 persoane decedate, din care doi copii, si cinci raniti. In incendii au fost distruse bunuri in valoare de 2.459.790 RON.
Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*