Momentul de sãrbãtoare al artistilor plastici bãcãuani

Cea mai importantã manifestare a Filialei Uniunii Artistilor Plastici, “Anuala UAP”, mult asteptata decernare a premiilor 2007, s-a desfãsurat vineri, 14 decembrie. Toatã suflarea prezentã la festivitatea de premiere a fost cuceritã, in deschiderea evenimentului, de momentul muzical pregãtit elevii de la Liceul de Artã “George Apostu” Bacãu.

De altfel, Carmen Mihalache, redactor-sef al Revistei “Ateneu” a tinut sã evidentieze prezenta scenicã deosebitã, farmecul si “catch-ul” micutei artiste Alexandra: “deja stii sã cuceresti spectatorii, cu timpul vei fi un mic pericol public când vei apãrea pe scenã. Noi te vom sustine si ne vom aminti când ai cântat la UAP, la Crãciunul 2007”.

Unde se adunã artele

Carmen Mihalache a caracterizat anul 2007 drept unul “foarte bun pentru UAP Bacãu”. Filiala bãcãuanã a Artistilor Plastici (60 de membri) a fost in 2007 gazdã a peste 40 de manifestãri: expozitii personale (Veronica Cãlin, Tamara Antal, Gheorghe Zãrnescu, Mihai Bejenariu etc.), transformarea depozitului de la parter in galerie de artã, lansãri de carte, saloane de arte, colocvii etc. “Un loc unde se adunã artele(…). Asadar nu este un simplu loc. Cred cã aici este un spatiu cu totul si cu totul neconventional pentru cã se intâmplã tot timpul o multime de lucruri care te proiecteazã intr-o altã zonã. De fapt nici nu ai timp sã respiri. La UAP este un nucleu de energii radiante, cu deschidere spre ceilalti”, a remarcat Carmen Mihalache. La momentul de sãrbãtoare al artistilor plastici, momentul de vârf al activitãtii de peste un an de zile, publicul a putut admira lucrãri expuse pe simeze semnate de 60 de artisti plastici, membri UAP, atât artisti consacrati cât si cei din noile generatii.

Premiile Anualei

Cel mai asteptat moment al manifestãrii a fost evident cel al acordãrii premiilor anuale ale filialei bãcãuane: Premiul pentru intreaga activitate – caricaturistului Constantin Ciosu; Premiul Filialei UAP pentru anul 2007- Ovidiu Marciuc. Nu au lipsit nici diplome de merit oferite prietenilor artelor locale: premiu pentru sustinãtor si prieten al artei/”zânei noastre celei bune”, Otilia Lupu, de la Firma Grafitt. “Este o mare onoare pentru mine sã fiu prietena artistilor. Pânã a nu vã cunoaste mi se pãrea cã sunteti sunteti niste oameni de care nu te poti apropia. Dar sunteti niste prieteni si este o cinste pentru mine sã fiu in aceastã ipostazã astãzi”, a mãrturisit Otilia Lupu.

Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*