Cafeneaua subiectelor: Imposibilitati…

Imaginati-va urmatoarea situatie: va aflati in fata unui ghiseu, in pauza regulamentara de masa si functionarul public manânca: e dreptul lui, fireste. Sunteti dispus sa asteptati, dar oficiantul va zâmbeste amabil, deschide ferastruica si, punându-si deoparte sanvisul, vi se adreseaza cu simpatie: „Va servesc chiar acum, imi cer scuze”.

^ Casierita de la supermarket va trage de mâneca: „Nu plecati de aici pâna nu va dau restul corect, pâna la ultimul banut!”

^ Vânzatorul, la piata: „Ehei, s-au schimbat vremurile. Va rog sa fiti mai atent, ati pus pe cântar un mar stricat; permiteti-mi sa vi-l inlocuiesc cu altul bun”. Si, cu manusa in mâna va alege cel mai frumos mar.

^ Iesiti la plimbare cu odraslele, stapânii animalelor de companie, toti, fara exceptie, aduna intr-o punga, de pe trotuar, excrementele animalutelor lor si le arunca la cos.

^ De mâine, soferul care va improasca cu noroi opreste masina, coboara si, cerându-si respectuos scuze va intreaba daca nu doriti sa va plateasca paguba.

^ In piata exista un serviciu la care gasiti portofelul pierdut din neatentie, scapat alaturi de buzunar; inauntru se afla actele si banii.

^ In toate farmaciile, fie ele si comunale, gasiti medicamente compensate tot timpul anului.

^ „Nu primesc nicio atentie din partea dumneavoastra”, spune asistenta medicala. „Va rog sa ma respectati! Suntem platiti de Stat si asta ne este deajuns”.

^ „Domnule doctor, am un plic pentru dumneavoastra, va rog, mi-ati salvat viata, va sunt recunoscator”. „Sa n-aud de bani! Cum o sa ma pretez sa iau bani de la saraci!”

^ Am avut o defectiune la sifonul din baie, era sa inund vecinul de jos si am dat telefon la un serviciu specializat. Nici n-am pus bine receptorul in furca si am auzit soneria de la intrare: era instalatorul firmei…

^ Incepând de saptamâna viitoare, comertul din România, adoptând modelul englez va aborda o noua strategie: in cazul in care un cumparator nu este multumit de produsul achizitionat, haine, pantofi etc., acesta este rugat insistent sa-l inapoieze magazinului, care-i va rambursa integral pretul platit. Aviz femeilor!

^ Nici comertul alimentar nu s-a lasat mai prejos, declarându-se loial cumparatorului; vor fi afisate, la vedere, atentionarile referitoare la cantitatea de E-uri continute in alimente, precum si gradul lor de nocivitate.

^ Dând dovada de sinceritate maxima, aseara s-a autodivulgat singurul functionar public din Români care primise o mita de 1 leu.

^ Primarul si-a cerut public scuze pentru unica strada prost luminata din oras si, in genere pentru tot ce nu functioneaza conform promisiunilor.

^ Nici un student, dar nici unul, nu mai accepta sa-si cumpere lucrarea de licenta, sau s-o comande vreunui cadru didactic. Si-o vor concepe singuri, in lungi ore de studiu si practica.

^ S-a luat decizia, de catre Primarul Bacaului, ca anual sa se consulte cu comunitatea spirituala a orasului (arhitecti, plasticieni, scriitori, medici, magistrati, economisti, ingineri, patroni etc.); tema? Configurarea unei viziuni de ansamblu asupra viitoarei dezvoltari a urbei noastre…

^ Toate partidele politice din România, incepând cu 1 ian. 2008, isi vor consacra energiile, in exclusivitate, binelui public.

^ Conform dorintei exprese a cetatenilor de a selecta gunoaiele menajere, Primaria va pune la dispozitia acestora containere diferentiate pentru sticla, plastic si hârtie.

^ In prospectele bancilor comerciale vor fi evidentiate vizibil toate comisioanele ascunse.
^ O lume fara mitocani si patachine, acesta e viitorul nostru imediat.

^ Inchipuiti-va un guvern care multumeste sincer presei penru ca-i releva greselile.

^ Suntem surzi si orbi la presiunile grupurilor de interese; pe noi ne intereseaza doar respectarea promisiunilor electorale, afirma Primul Ministru.

^ Ati cumparat un televizor. In fiecare an primiti un telefon de la magazin: „Va rugam sa ne spuneti daca sunteti multumit de achizitia facuta”.

^ Astazi am lipsit din plen si, printr-o cerere scrisa, m-am adresat secretariatului Parlamentului sa mi se taie ziua”.

^ Doi frati de cruce, spre Binele României: Basescu si Tariceanu.

^ Taranul la tribunal: „Domnule judecator, va rog sa-mi dati o amenda contraventionala pentru ca mi-am batut calul”.

^ Un sofer era sa intre cu masina in sant pentru ca a evitat un câine care i-a taiat calea.

^ Aveti 80 de ani si stati in picioare in autobuz; un june se scoala de pe bancheta, vine spre dumneavoastra: „Va rog frumos sa stati in locul meu. Va multumesc ca acceptati”.
Imposibilitati!

Comentarii

  1. tricsuletz a zis:

    aproape am varsat o lacrima. 🙂 idealuri la ani lumina. tha tha *waves*

Adauga un comentariu

*