Mosu’ cel darnic si dadaist din Moinesti

Parcul Central din Moinesti a fost invadat in aceste zile de Elfi, ajutoarele Mosului, care au impartit cadouri surpriza tatorilor. Este vorba despre parcul reamenajat de Petrom unde Mos Craciun a fost invitat in mijlocul copiilor pe 19 decembrie.

Cei mici au urcat pe scena amplasata in parc si au cântat colinde iar Mosul i-a rasplatit cu daruri. Evenimentul a fost initiat de Petrom atât in Moinesti cât si in alte doua parcuri reamenajate din tara (Pitesti si Bucuresti). Reamintim ca actiunea de reamenajare face parte din proiectul „Parcurile Viitorului”, lansat in iunie 2007 printr-un concurs de idei adresat tinerilor arhitecti.

Programul „Parcurile Viitorului” se desfasoara timp de doi ani cu finantare din partea Petrom si pune pe accent pe posibilitatea utilizarii energiilor ecologice (ex. energie solara inmagazinata in panouri cu celule fotovoltaice, redata prin felinare echipate cu becuri economice). Fiecare dintre parcuri a fost construit in jurul unui concept propus de câstigatorii concursului de idei la nivel national.

In Parcul Central din Moinesti, conceptul central al parcului il reprezinta curentul DADA de reconfigurare geometrica a spatiului prin decupaje ordonate intr-o parte a parcului (ex. jardiniere dreptunghiulare cu arbori), urmare de trecerea brusca (simbolizata de sculptura metalica „Foarfeca lui Tristan Tzara si puntea din lemn peste bazine) catre gazonul si liniile curbe dinspre Casa Casatoriilor. A.P.

Adauga un comentariu

*