Rusia: Curtea Constituţională va fi transferată la Sankt-Petersburg

Curtea Constituţională rusă va fi transferată la 21 mai 2008 în fosta capitală imperială Sankt-Petersburg, a anunţat duminică preşedintele Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă internaţionale.

Duma /camera inferioară a parlamentului rus/ a adoptat în decembrie 2006 o lege privind acest transfer. Curtea Constituţională va fi instalată în fostele clădiri ale Senatului şi Sinodului, care adăpostesc în prezent arhivele Rusiei, iar acestea vor fi mutate într-o clădire modernă dintr-o suburbie a Sankt-Petersburgului.

”La iniÅ£iativa deputaÅ£ilor, a fost reÅ£inută propunerea de a utiliza acest ansamblu arhitectural, unul din cele mai frumoase din lume, pentru funcÅ£ionarea CurÅ£ii ConstituÅ£ionale”, a precizat ÅŸeful statului rus.

Vladimir Putin, care a renunÅ£at la amendarea ConstituÅ£iei, ceea ce i-ar fi permis să candideze pentru un al treilea mandat prezidenÅ£ial, a subliniat că Legea fundamentală rusă ”este baza stabilităţii” ţării.

Fondat în 1703 într-o zonă mlăştinoasă de către Petru I, Sankt-Petersburg a devenit capitala imperiului rus în 1715. În ianuarie 1918, după victoria revoluţiei bolşevice din 1917, sediul guvernului sovietic a fost stransferat la Moscova, care a devenit astfel capitala ţării, reaminteşte AFP.ROMPRES

Adauga un comentariu

*