Fotbal: Real Madrid a câştigat poate cel mai slab derby din ultimii ani

Derbiul campionatului spaniol de fotbal s-a încheiat duminică seara cu victoria la limită a lui Real Madrid, 1-0, pe terenul marii rivale, FC Barcelona.

Disputa dintre cele două puteri ale fotbalului mondial a fost una mult sub aşteptări, ambii antrenori, Frank Rijkaard şi Bernd Schuster, alegând să rişte extrem de puţin.

Mai mult, cele două formaţii au început cu meciul cu şapte fundaşi centrali de meserie, Puyol, Rafa Marquez şi Milito la Barcelona, Sergio Ramos, Fabio Cannavaro, Pepe şi Heinze la Real Madrid.

Singurul gol al partidei a fost marcat de brazilianul Julio Cesar Baptista în minutul 36 şi a venit după prima şi singura fază din prima repriză în care o formaţie a riscat mai mult în ofensivă.

Barcelona a avut prima ocazie de gol prin Ronaldinho, pătrundere din flancul stâng şi şut pe centru respins de Casillas, iar la faza imediat următoare, pe contraatac, Real Madrid a marcat prin Baptista, şut splendid cu exteriorul la colţul lung după un un-doi superb cu Van Nistelrooy.

Repriza a doua a adus ceva mai mult fotbal în condiţiile în care catalanii erau obligaţi să forţeze, însă jucătorii lui FC Barcelona au dominat steril, singura mare ocazie venind la şutul lui Bojan Krkic respins cu greu de lângă bară de Casillas.

Mai mult, pe contraatac, Real Madrid putea să-şi mărească avantajul, dar elevii lui Bernd Schuster nu au ştiut să profite de câteva situaţii extrem de favorabile.

FC Barcelona – Real Madrid s-a încheiat 0-1 ÅŸi madrilenii se distanÅ£ează confortabil în fruntea clasamentului având ÅŸapte puncte avans faţă de FC Barcelona, opt faţă de Espanyol Barcelona, nouă faţă de Villarreal ÅŸi 10 faţă de Atletico Madrid, în condiÅ£iile în care Villarreal ÅŸi Atletico Madrid nu au reuÅŸit să profite de situaÅ£ie ÅŸi să egaleze Barcelona la puncte, Villarreal făcând doar 1-1 cu Huelva, iar Atletico Madrid cedând cu 1-2 chiar în faÅ£a lui Espanyol.

Adauga un comentariu

*