Fotbal: Inter a câştigat derbiul cu AC Milan

Internazionale Milano continuă să fie neînvinsă în Serie A după ce echipa lui Cristian Chivu a trecut cu 2-1 de AC Milan în cel mai aşteptat meci din etapa a 17-a a campionatului italian de fotbal.

Nevoită să obţină victorie în derbiul cu Inter pentru a nu-şi complica situaţia în clasament, Milan a început mai bine meciul de pe San Siro, gol Pirlo cu un şut din afara careului, specialitatea casei, însă campioana mondială, afectată de oboseala acumulată, a încheiat disputa cu Inter în genunchi.

Campionii Italiei au egalat prin Julio Ricardo Cruz în minutul 36, şut pe colţul scurt din interiorul careului, şi au dominat repriza a doua când au marcat şi golul victoriei prin Cambiasso.

Inter a pus stăpânire pe joc în ultimele 45 de minute, mai ales după ce Milan a renunţat la Inzaghi şi Gattuso, şi a dat lovitura prin Cambiasso, şut de la 20 de metri pe centrul porţii, cu largul concurs al lui Dida, gafeur la ambele goluri reuşite de interişti.

Milan a alergat măcar după egalare în ultimele 30 de minute însă echipa lui Roberto Mancini a reuşit un pressing excelent care nu a permis elevilor lui Carlo Ancelotti să aducă periculos balonul în faţa porţii adverse.

Inter – Milan s-a încheiat 2-1 ÅŸi dacă Inter îşi menÅ£ine avantajul de ÅŸapte puncte faţă de ocupanta locului doi, AS Roma, AC Milan a suferit deja a patra înfrângere în 14 meciuri ÅŸi se zbate undeva în zona de mijloc a clasamentului, având însă trei meciuri mai puÅ£in disputate.

Adauga un comentariu

*