Arad: Trafic crescut de turişti în vămile arădene

Prin cele trei vămi rutiere arădene au intrat în ţară peste 9.000 de persoane în ultimele 24 de ore, după cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, subinspector Laura Lăpădat, transmite corespondentul ROMPRES.

Potrivit sursei citate, cel mai mare număr de turişti care au intrat în ţară s-au înregistrat la Vama Nădlac, unde traficul aproape s-a triplat la acest sfârşit de săptămână. Majoritatea acestora sunt români stabiliţi în străinătate, în Spania, Franţa, Germania, Italia, ş.a.m.d., care se întorc acasă pentru a petrece Sărbătorile de Iarnă alături de familie şi de prietenii rămaşi în ţară şi, de asemenea, pentru a gusta din bucatele tradiţionale româneşti, pe care cu toţii spun că nu le pot găsi niciunde în lume. Din acest motiv, numărul autoturismelor care au intrat în ţară prin vămile arădene a înregistrat o creştere semnificativă, la fel ca şi numărul autocarelor de linie care fac curse regulate între România şi diferite ţări din Europa de vest şi care sunt suprasolicitate în aceste zile.

Însă, potrivit sursei citate, în vămile arădene au fost luate toate măsurile necesare pentru derularea unui control operativ şi civilizat, iar personalul care îşi desfăşoară activitatea la verificarea documentelor de călătorie a fost suplimentat, unii dintre poliţiştii de frontieră fiind chiar rechemaţi din concediu.

‘ÃŽn PTF Nădlac se lucrează pe toate cele ÅŸase piste de intrare în Å£ară, la nevoie o parte din trafic fiind dirijat ÅŸi pe două sau trei dintre pistele de ieÅŸire din Å£ară, timpii de staÅ£ionare situându-se în jurul a 10 – 15 minute de autoturism’, a precizat subinspector Laura Lăpădat.
Prin PTF Turnu şi Vărşand în schimb, traficul a fost unul aproape normal, marea majoritate a turiştilor preferând în să intre în ţară pe la Nădlac.

Potrivit experienÅ£ei din anii trecuÅ£i, poliÅ£iÅŸtii de frontieră anticipează un nou ‘val’ de turiÅŸti, pentru noaptea de duminică spre luni ÅŸi pentru prima jumătate a zilei de luni. ROMPRES

Adauga un comentariu

*