Infotrafic: Vizibilitate redusă din cauza ceţii

Vizibilitatea este redusă, sâmbătă dimineaţa, din cauza ceţii, pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Cluj, Bihor, Dolj, Gorj, Argeş, Buzău, Ialomiţa şi, pe alocuri, pe Autostrada Soarelui, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Ceaţa impune din partea celor de la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Agenţii de circulaţie recomandă să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

De asemenea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Poliţia reaminteşte obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula, în aceste condiţii meteorologice neprielnice, cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara lor.

Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă atunci când pe drum apare o situaţie de pericol. Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostradă, în cazul căreia există un plus de pericol tocmai din cauza vitezei sporite cu care, de regulă, se circulă.

De asemenea, se impune mărirea distanţei în mers între vehicule. ROMPRES

Adauga un comentariu

*