Stavarache a cazut la testul deszapezirii

primar1.jpgUn singur punct la ordinea de zi a conferintei de presa organizata marti, in cabinetul sau, de primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache: Starile deszapezirii. Foarte decis si pus pe fapte mari, Stavarache a inceput in forta: „Am intârziat cu jumatate de ora conferinta de presa pentru ca, dupa cum ati aflat, s-a prelungit sedinta Comandamentului de iarna in care i-am admonestat pe cei vinovati de intârzierile nepermis de mari in actiunile de deszapezire.

In ultimele patru zile am analizat, seara de seara, activitatile de deszapezire si trebuie sa va spun ca, daca in primele doua zile rezultatele au fost,in general, multumitoare, in urmatoarele doua zile au fost foarte mari intârzieri la adunatul in gramezi a zapezii si, mai ales, in transportul acesteia pentru degajarea grabnica a strazilor”.

Primarul a ezitat sa nominalizeze firmele care s-au facut vinovate, apoi, insa, la insistentele ziaristilor, a precizat ca „au actionat cu randament sub 30 la suta firmele Rombet si M.U.V., care si-au batut joc, n-au scos pe strazi, in sectoarele lor, nici o treime din utilajele de deszapezire de care dispun, ba chiar mi-au spus ca prefera sa faca deszapezirea cu lopetile. Rombet, de pilda, a scos doar doua incarcatoare si doua autobasculante, desi se angajasera, prin contract, sa actioneze in cele doua sectoare cu 10 incarcatoare si 7 autobasculante.

Am propus azi rezilierea contractelor cu aceste doua firme”. La intrebarea de ce a mai permis participarea la licitatie a firmei Rombet, care a creat an de an mari probleme, primarul s-a multumit sa raspunda ca „au promis de fiecare data ca-si vor face treaba si am crezut ca de aceasta data se vor tine de cuvânt, mai ales ca fusesera atentionati”.

Primarul a mai afirmat ca masura rezilierii contractului va fi aplicata si altor firme care nu-si vor face datoria in limitele prevederilor contractuale, dupa câstigarea licitatiilor. Cine va acoperi golul lasat de cele doua firme? Romeo Stavarache a precizat ca „sunt mai multe firme, printre care si SCUT, si Fair-Play, care s-au angajat sa preia sectoarele de la Rombet si M.U.V.”

S-a incercat, insa, si scuzarea intârzierilor la deszapezire prin efectele …. Legii 101/2006 (asa-numita „lege a salubrizarii”-n.n.), care stipuleaza, printre altele, ca trebuie sa se purceada la actiunile de deszapezire „in cel mult doua ore de la incetarea ninsorii” iar la Bacau ninsoarea n-a incetat, ci a continuat pe intreaga durata a noptii de vineri spre sâmbata, ba chiar si in cursul zilei de sâmbata. Dar ce ne facem daca ninge fara contenire patru-cinci zile la rând?

Primarul a ridicat din umeri.

(Al. STOLIAN)

Comentarii

  1. AU INCERCAT SA-L SCOLARIZEZE IN ELVETIA
    DAR A RAMAS REPETENT DUPA EXAMINARE…..
    POATE INCEARCA IN DUBAI SAU TENERIFE……

Adauga un comentariu

*