Rugby: Neo-zeelandezul Ellis Meachen, directorul naţionalei României

Colegiul Director al Federaţiei Române de Rugby a aprobat joi în unanimitate angajarea neo-zeelandezului Ellis Meachen pe postul de director de rugby al echipelor naţionale.

Meachen va superviza pregatirea loturilor de seniori, tineret şi juniori şi va stabili împreună cu antrenorii loturilor planurile de joc. Ellis Meachen va începe contractul de la meciul din deplasare al selecţionatei Bucureştiului cu Worcester Warriors, din 19 ianuarie 2008, şi va sta în România minimum 10 luni pe an.

Obiectivele stabilite de către FRR sunt câştigarea Cupei Europene a Naţiunilor 2009-2010, calificarea la Cupa Mondială 2011 şi ocuparea unui loc la Cupa Mondială care să permită calificarea automată la Cupa Mondială din 2015.

Ellis Meachen este fostul manager şi antrenor secund al naţionalei Tonga de la recenta Cupă Mondială din Franţa, acolo unde Tonga a fost una dintre revelaţii, cu două victorii în grupa cu Samoa şi SUA şi înfrângeri la limită în faţa Angliei şi Africii de Sud, viitoarea campioana mondială.

Cartea de vizită a lui Meachen este impresionantă, el având la activ posturi de antrenor la Huricanes, Wellington, Noua Zeelandă U-21, cu care a câştigat Mondialul din 2004 şi a jucat în semifinale un an mai târziu, Noua Zeelandă U-17, etc.

România renunţă astfel, prin angajarea lui Meachen, la managerii francezi, de-a lungul timpului la naţionala României aflându-se la cârmă pe rând Bernard Charreyre, Phillipe Sauton, Daniel Santamans şi Robert Antonin.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*