Premierul aşteaptă concluziile procuraturii în cazul Orban

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat joi că aşteaptă ca procuratura să îşi spună cuvântul în cazul ministrului Ludovic Orban, înainte de a se pronunţa asupra acestui caz.

‘ÃŽn momentul de faţă, după cum ÅŸtiÅ£i, cercetările au fost preluate de procuratură. Doresc să văd care sunt rezultatele acestor cercetări pentru a putea să mă pronunÅ£. Până atunci, nu aÅŸ face decât să dau curs unor speculaÅ£ii, unor bârfe, unor intoxicări care s-au făcut’, a precizat primul-ministru.

El a subliniat că, înainte de o concluzie a Justiţiei, toate informaţiile cu privire la vreo decizie în ceea ce-l priveşte pe Ludovic Orban nu sunt decât speculaţii.

‘ÃŽn afară de ceea ce vă declar, restul nu poate fi considerat decât zvonuri ÅŸi speculaÅ£ii, nimic altceva’, le-a spus premierul jurnaliÅŸtilor.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, miercuri, că a preluat dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, după ce au apărut informaţii publice conform cărora evenimentul rutier s-a soldat cu victime.

Procurorii au solicitat dosarul de la Brigada Poliţiei Rutiere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi a fost repartizat la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din PÎCCJ.

Potrivit procedurilor în vigoare competenţa efectuării cercetărilor penale faţă de un ministru aparţine PÎCCJ.
ROMPRES/

Adauga un comentariu

*