„Pinguinii” topaie spre inalta performanta!

Locul 6, cu 28 de puncte realizate din 17 partide disputate, opt câstigate, patru terminate la egalitate si cinci infrângeri. A marcat 32 de goluri si a primit 33, are + 1 la „adevar”, din 21 puncte obtinute acasa, din 9 partide, si 7 in deplasare, din opt meciuri. Acesta este bilantul FC WILLY Bacau la sfârsitul turului.

Dupa cum evoluase in partidele din pregatiri si mai ales in cele din Cupa României, formatia lui Florin Pavel se anunta una dintre candidatele la promovare in seria I a Ligii a III-a. {i inceputul parea sa confirme aceste presupuneri, mai ales dupa desfasurarea primelor trei etape, in care „pinguinii” obtinusera maxim de puncte si un golaveraj foarte bun, 6 -2. A urmat insa sincopa din partida de pe teren propriu cu PAMBAC si totul parea ca se naruie, mai ales ca avusese loc si dezastrul de la Suceava unde echipa lui Vasile Paun capotase categoric in fata principalei candidate la locul intâi, Cetate. Au urmat iarasi doua partide foarte bune, victorie acasa cu FC Bârlad si egal la Tg. Neamt, dupa care a fost dusul rece cu Politehnica Galati. {i iarasi doua partide bune, un egal in deplasare cu Leonard, dupa ce „pinguinii” condusesera cu 3 – 0(!), si o victorie categorica cu Braila „acasa”. Ca un facut, seria buna a fost intrerupta de dezastrul de la AEROSTAR. {i s-a repetat scenariul, patru partide fara infrângere, pentru ca in penultima etapa a turului sa vina un alt dus recxe cu „otelarii”. In sfârsit, sezonul a fost oarecm salvat de victoria in fata echipei secunde a Politehnicii Iasi.

Apararea, egala atacului!

Atacantii „pinguinilor” au marcat 32 de goluri in 17 partide, ceea ce reprezinta nici doua goluri pe meci. In schimb, apararea a incasat cu un gol mai mult decât au marcat colegii lor din atac, cu mentiunea ca foarte multa vreme, portarul titular Cui a fost accidentat. {i sa notam ca 17 goluri din cele 33 au fost primite in patru partide! Golgeterii echipei sunt Lipovanu – 8, Doroftei – 5, Capusa – 5, Agiorgioaiei – 4, Popa – 3, Dediu – 2, Hurdubei – 2, Vopicu – 2, Lupu – 1. Lotul folosit de antrenorii Florin Pavel, Cristi Apachitei, Alexa si Giani Capusa a fost format din portarii Cui, Ciuclea, Stelea si Al. Ariton, si jucatorii de câmp Voicu, Chisereanu, Doroftei, Ciobanu, Catau, Maranduca, Dediu, Ursu, Apostu, Hurdubei, Chirila, Lupu, Capusa, Lipovanu, Agiorgioaie, Popa, Oghinciuc si Wei.

Lipovanu, Chirila si Hurdubei, spre Dinamo!

„Eu sunt multumit mai ales de punctele obtinute in acest tur de campionat si doar de unele jocuri. Pentru ca am pierdut unde nu trebuia si am luat puncte unde putean pierde foarte usor. Insa, tinnd cont si de subtirimea lotului, pe anbsamblu sunt multumit. Insusi faptul ca se poarta tratative aflate intr-un stadiu destul de avansat intre conducerea clubului si Dinamo Bucuresti pentru transferul jucatorilor Lipovanu, Hurdubei si Chirila, spune destul. In fond, acesta este si obiectivul nostru in aceasta editie de campionat, sa crestem jucatori. Patronul echipei, Vasile Paun investeste suflet si bani si trebuie sa-i dam satisfactie mai ales prin comportamentul jucatorilor. Dupa cum se vede, unii dintre ei sunt pe cale sa-si ia zborul spre inalta performanta”, declara Florin Pavel, antrenorul principal al echipei. Antrenamentele vor fi reluate pe 14 ianuarie, iar dupa o pregatire acasa, pe 23 ianuarie se va pleca intr-un stagiu de pregatire centralizata la Darmanesti.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*