„Mesagerul” minciunii: Pensionar pacalit de oficiosul Primariei

Ionel Porumbu, un pensionar din Bacau, a luat de bune cele publicate in oficiosul Primariei, „Mesager”. Solicitând cei 30 RON promisi in ziar de CL, lui Porumbu i s-a dat cu flit!

Ionel Porumbu, un pensionar din Bacau, strada Violetelor 6, a gasit si el, ca mai tot bacauanul in aceste zile, cutia postala infundata cu oficiosul Primariei, „Mesager”. Pe lânga laudele „oferite” drept cadou de primarul Stavarache, Porumbu a gasit si o promisiune care i s-a parut tentanta. Conform Hotarârii Consiliului Local 260/2007, pensionarii beneficiaza trimestrial de un sprijin material pentru achizitionarea de alimente de baza, constând in tichete valorice de 30 RON.

„In ziar scria ca solicitarile se pot face la sediul Primariei de pe strada Stefan cel Mare, incepând cu 12 noiembrie. E drept, ziarele ne-au fost puse in posta acum câteva zile, in decembrie. Luni, 17 decembrie, m-am prezentat la sesiul SPAS de pe strada Stefan cel Mare, pentru a depune dosarul. Am fost luat in primire de unul dintre paznici care, rastindu-se la mine, m-a alungat din sediu. In sfrâsit, dupa ce si-au dat seama ca sunt invalid, m-au chemat inauntru.

Acolo, o doamna mi-a spus clar ca nu am drept la cei 30 RON! Cuponul meu de pensie este de 357 lei, asa ca ma incadram in suma pe care o stabilise Consiliul Local prin acea hotarâre”, spune Ionel Porumbu, care considera ca a fost umilit de reprezentantii Primariei de doua ori. O data ca a fost mintit ca i se da 30 RON si a doua oara pentru „cadoul” oferit de paznici, care l-au pus pe fuga, netinând cont nici de infirmitatea sa.
Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*