Daruri de la Lions Club Bacau „Moldova”

A devenit deja o traditie pentru membrii Clubului Lions Moldova din Bacau ca, în preajma celor mai importante sarbatori crestine de peste an sa fie alaturi de familiile nevoiase. Astfel, pentru 40 de familii cu multi copii din comuna Parincea, Sarbatorile de Craciun vor fi mai inbelsugate, gratie generozitatii “leilor bacauani”.

Sub deviza „we serve” („noi servim”) înscrisa de altfel si pe stema clubului, membrii Lions încearca, ori de câte ori au prilejul, sa aduca un strop de alinare celor mai putin norocosi în viata. Sarbatoarea Nasterii Domnului a constituit un bun prilej pentru membrii Lions Club Bacau „Moldova” de a-si proba, daca mai era nevoie, generozitatea. Inarmati cu 40 de pachete ce contineau alimente de baza, dulciuri, un pui intreg congelat si nelipsitul cozonac, leii bacauani au “descins” in comuna Parincea. Aici, satenii cu probleme sociale deosebite, alese de un gospodar al locului, Vasile Bibire, asteptau in ordine aparitia lui Mos Craciun, care de aceasta data s-a numit Doru Muia, patronul firmei Auto Star, cel care s-a aflat la volanul dubitei cu daruri.
Presedintele Lions Club Bacau „Moldova”, Ionel Lupu, cel care a supervizat aceasta actiune, ne-a precizat ca evenimentele de acest gen sunt o practica obisnuita pentru membrii acestui club.
“Oamenii cu adevarat buni sunt tot timpul generosi fata de cei defavorizatii de soarta. Personal consider ca a darui nu este o datorie ci un privilegiu. In total, am pregatit 50 de pachete, cu alimente de baza necesare pentru o masa decenta de sarbatori. 40 de pachete au fost oferite aici la Paricea iar restul le vom darui unor familii pe care le avem permanent sub monitorizare. Cu aceasta ocazie, vreau sa aduc multumirile mele conducerii firmelor, Auto Star, BJL Gold, Cyberrnet, si Doell, care au constribuit financiar la reusita acestei actiuni”, a spus presedintele Lupu.
In ciuda frigului patrunzator, gestul membrilor Lions Club Moldova a adus un zâmbet pe chipurile brazdate de griji ale satenilor din Parincea. Vasile Chicherita, tata a cinci copii minori, era nedumerit de gestul facut de leii bacauani. “Noi mai primeam câte un pachet cu de-ale gurii in preajma alegerilor de la vreo unul care se vroia a fi primar. Dar in ajunul sarbatorilor nu o mai fost nimeni cu daruri. Nici nu stim cum sa le multumim acestor oameni minunati. Dumnezeu sa le rasplateasca generozitatea!”, a declarat sateanul.
Parincenii au reusit sa faca si ei o surpriza leilor bacauani, doua capre, o doba, o vioara si un acordeon au constituit o “ceata”, care au oferit un inedit program artistic, specific Sarbatorilor de Craciun.

Cristinel AIOANEI

Adauga un comentariu

*