Atmosfera de sarbatoare la Onesti

onesti-15-decembrie-2007-b-dul-oituz.jpgZapada cazuta in ultimele zile a creat ceva probleme la Onesti, mai ales soferilor si furnizorului de electricitate, insa orasul pare mai curat si mai frumos, fiind impodobit in mod special de lucratorii Primariei. Cu cheltuieli minime de la bugetul local, orasul a fost imp=nzit de ghirlande, iar in municipiu au fost amplasati doi brazi, unul la Primarie (de 15 metri) si altul in Piata Catedralei Ortodoxe (de 12 metri).

Instalatiile de iluminat au fost amplasate in special in zonele mai aglomerate, cum ar fi de-a lungul si de-a latul bulevardului Oituz, in zona Hotelului Trotus sau la “Gheuri”. Seara, onestenii au parte de un frumos spectacol de lumini, fie in fata Primariei si a bibliotecii municipale, fie in parc sau in alte zone ale orasului. Agentii economici si locatarii au contribuit si ei, cum au putut, impodobindu-si spatiile comerciale in care isi desfasoara activitatea sau locuintele.

Colinde, colinde…

Atmosfera de sarbatoare a fost intregita de numeroasele activitati culturale, organizate la biblioteca, la Casa de Cultura, la catedrala ortodoxa, la biserici sau la scoli. Colindele au fost pe primul loc in aceasta perioada. Zeci de concerte de Craciun au fost sustinute de coruri si ansambluri de muzica, din oras sau din alte localitati. Printre acestea se numara si corurile unor unitati de invatam=nt, cum ar fi Liceul Teologic “Fericitul Ieremia”, {coala “Ghita Mocanu”, Colegiul National “Dimitrie Cantemir” sau Facultatea de Muzica din Piatra Neamt, dar si corala “Armonia – Ion Cuntan”.

“Deschide usa, crestine, ca venim din nou la tine!”

Mai multe concerte de colinde au fost sustinute si la Catedrala Ortodoxa “Pogor=rea Sf=ntului Duh”, de Corul Erotheos, alcatuit din preoti ai Protopopiatului de Trotus, precum si de Corul Asociatiei de Tineret Onestin. De altfel, Onestin a fost una dintre cele mai active asociatii in aceasta perioada; corul organizatiei a sustinut concerte de colinde at=t la biblioteca municipala si la Casa de Cultura, c=t si la catedrala ortodoxa.
Sub genericul “Deschide usa, crestine, ca venim din nou la tine !”, corul mixt al asociatiei Onestin, dirijat de profesorul Laurentiu Caitar, ii va colinda pe onesteni si la casele lor, in perioada 14 – 26 decembrie, pe baza solicitarilor facute de cetateni, fie prin telefon sau fax, fie prin e-mail.
In grupuri mai mici sau mai mari, si alti onesteni vor merge sa colinde prin oras, pe la rude sau prieteni ori pe la colegi sau vecini.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*