Valea Seaca nu mai este…seaca!

Miercurea trecuta, in jurul prânzului, locuitorii comunei Valea Seaca au primit un cadou nepretuit de sarbatori, eveniment care poate intra in istorie. Pe post de Mos Craciun au fost primarul comunei, Ion Pravat, si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea.

Datorita eforturilor primarului si sprijinului acordat de presedintele Consiliului Judetean, locuitorii comunei Valea Seaca nu vor mai suferi de sete, pentru ca de miercuri, 12 decembrie, au alimentare cu apa! „Este o lucrare care a demarat in 2002, când a fost intocmit studiul de fezabilitate pentru alimentarea cu apa a comunei, si s-a depus o cerere la Sapard.

In 2005, Sapard a aprobat doar doua astfel de cereri, a noastra si a comunei Cotofanesti. Proiectul a indeplinit conditiile impuse, fiind considerat eligibil din 2002, iar comuna intrând in atentia Guvernului din cauza inundatiilor.

A fost forat pâna la 210 metri, a fost adus un rezervor din Anglia iar valoarea investitiei se aprope de un milion de euro. Vom avea in vedere si realizarea unui alt proiect, canalizarea. Nu pot sa nu amintesc de ajutorul acordat de Consiliul Judetean de la care am primit opt miliarde lei pentru cofinantare”, a spus primarul comunei, Ion Pravat.

Presedintele Consilului Judetean, Dragos Benea, a declarat: „Asemenea eveniment, precum cel de astazi, este un lucru mai rar in judet. Diferenta intre primari o face felul in care acestia se pricep sa acceseze fonduri de la Consiliul Judetean, pentru ca cele de la bugetul local nu sunt suficiente pentru a accesa un astfel de proiect. Voi sprijini orice primar, indiferent de culoarea politica, ce va reusi sa atraga fonduri pentru proiecte asemanatoare. Este un prilej de bucurie pentru cei peste 3.800 locuitori ai comunei, care au avut de suferit din cauza lipsei apei”.

Eforturile primarului Ion Pravat au fost subliniate si de vecini, primarul comunei Orbeni, Viorel Fantu, viceprimarul comunei Sascut, Ignat Fluieraru, si primarul de la Parava, Constantin Andrei. La festivitatea inaugurarii alimentarii cu apa au participat si reprezentanti ai Centrului Regional de Plati Nord Est, ai proiectantului si ai constructorilor. A fost oficiata, de catre un sobor de preoti, si o slujba de sfintire a bazinului cu apa..
Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*