Salariile personalui didactic cresc cu 10%

Demersurile repetate pe care Federaţia Educaţiei Naţionale le-a făcut pentru ca majorarea de 10% să se aplice pentru toate categoriile de personal didactic atât la Guvern cât şi la Parlament şi-au găsit astăzi rezolvarea, informează un comunicat remis AMOS News.

Amendamentul iniÅ£iat de reprezentanÅ£ii PSD privind majorarea cu 10% a salariilor pentru categoriile de personal didactic cu gradul II, definitiv ÅŸi stagiari, începând cu 1 ianuarie 2008, a fost aprobat de plenul Parlamentului. „Este un pas important care duce la eliminarea discriminării salariale stabilită de legea 220 /2007. MulÅ£umim tuturor parlamentarilor care au votat amendamentul ÅŸi care au înÅ£eles să dea curs solicitării FEN. De asemenea, cerem încă o dată Guvernului să dea dovadă de responsabilitate ÅŸi să înceapă negocierile pentru stabilirea creÅŸterilor salariale pentru toÅ£i angajaÅ£ii sistemului educaÅ£ional pentru anul 2008. Ca urmare a majorării semnificative a bugetului ÅŸi după ce doi ani la rând s-a investit doar în infrastructură, considerăm că a venit momentul investiÅ£iei ÅŸi în resursa umană. Datorită acestui fapt ÅŸi pentru că în bugetul pentru anul viitor există fonduri suficiente, FEN cere o majorare de 50% a salariilor din învăţământ”, a declarat Cătălin Croitoru, preÅŸedintele FEN.

Menţionăm că prin legea 220/2007 personalul didactic cu gradul I a primit o majorare suplimentară de 10 % peste creşterile prevăzute pentru anul în curs.

FEN, ca organizaţie care apără interesele economice, sociale şi profesionale ale personalului din sistemul educaţional, militează pentru un învăţământ bazat pe calitate şi performanţă, susţinut financiar corespunzător importanţei sale strategice şi recunoaşterii importanţei sociale a meseriei de dascăl.

Comentarii

  1. Romaneasca-i grea, bre ! a zis:

    Grea-i limba romana pentru unii … iar titlurile sunt cele mai grele, tocmai pentru ca sar in ochi si te apuca de retina. Asa aflam ca:
    Salariile personalui didactic cresc cu 10%
    Personalui didactic, bre, da voi nu prea scrieti corect! Mama ei de limba romana! Voi cam ce note aveati la obiectul asta? Sau v-a mancat lulu atentia?

Adauga un comentariu

*