Parlamentarii elveţieni, treziţi la unison

Organizaţia ecologistă Greenpeace i-a avertizat pe parlamentarii elveţieni în legătură cu urgenţa reacţionării la încălzirea climatică făcând să sune simultan deşteptătoare trimise prin poştă unui număr de 246 de deputaţi şi senatori, relatează AFP.

Ora 12 fără două minute, marÅ£i: parlamentarii se aruncă asupra unor pachete depuse pe pupitrele lor pentru a opri soneria care se aude din interior. ÃŽn pachete – câte un deÅŸteptător, cu energie solară, ÅŸi mesajul – ‘ora legislaturii climatice a venit’.

‘Nu se mai auzea nimic. Nu aveam decât un gând: să opresc această sonerie. ÃŽnsă erau atât de multe ceasuri, încât era imposibil’, a povestit o deputată pentru cotidianul elveÅ£ian Le Matin.

‘Acum că ne-am trezit, să ne reluăm munca’, a comentat cât se poate de serios preÅŸedintele senatului, Christoffel Braendli, după incident.

‘Potrivit ONU, mai avem opt ani ca să diminuăm emisiile de CO2. După aceea, va fi prea târziu. Am vrut să le trezim atenÅ£ia parlamentarilor în legătură cu această problemă’, a explicat purtătorul de cuvânt al Greenpeace, Nicolas de Roten.ROMPRES/

Adauga un comentariu

*