Ion Iliescu: Dan Iosif – o figură emblematică a RevoluÅ£iei Române

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a exprimat, miercuri, profundul regret faţă de dispariţia prietenului şi colaboratorul său Dan Iosif, pe care îl consideră o figură emblematică a Revoluţiei Române şi, în primul rând, un om de mare suflet.

‘Această dimineaţă a început cu o veste foarte tristă – a încetat din viaţă Dan Iosif, care rămâne o figură emblematică a RevoluÅ£iei Române. El s-a făcut remarcat încă din noaptea de 21 decembrie, fiind unul dintre organizatorii baricadei de la Intercontinental, un moment de referinţă pentru ceea ce a însemnat răscoala populară care a declanÅŸat apoi RevoluÅ£ia Română. După ce a fost înăbuÅŸită miÅŸcarea de la Intercontinental, Dan Iosif s-a deplasat pentru a se întâlni cu grupuri de muncitori care veneau de la periferia BucureÅŸtiului, pe care le-a condus la sediul CC, fiind de altfel ÅŸi unul dintre cei care a intrat printre primii în sediul fostului CC, precum ÅŸi în grupul celor care au ocupat acest sediu’, ÅŸi-a reamintit Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a evocat activitatea lui Dan Iosif ca politician, reamintind că acesta a intrat în structurile CNFSN, fiind apoi membru fondator al FSN, fiind ales în mai 1990 în Senatul României în perioada Adunării Constituante, care a elaborat prima Constituţie a României. Ion Iliescu a mai reamintit că a colaborat alături de Dan Iosif când acesta s-a ocupat la Administraţia Prezidenţială de relaţia cu asociaţiile de revoluţionari şi a depus multe eforturi pentru elaborarea legislaţiei privind revoluţionarii.

”A fost o fire dinamică, deschisă către oameni, care rămâne pentru noi un om de suflet. L-a răpus o boală cumplită, care s-a declanÅŸat în urmă cu doi ani, ÅŸi acum un an s-a agravat, a încercat tot felul de tratamente ÅŸi până în ultimele zile nu ÅŸi-a pierdut speranÅ£a. Fie-i ţărâna uÅŸoară!” a spus fostul ÅŸef al statului.

Deputatul PSD Dan Iosif a murit, miercuri dimineaţă, în urma unui cancer pulmonar. ROMPRES/

Adauga un comentariu

*