Sibiu: Primul brad de gheaţă din România

Primul brad de gheaţă va fi inaugurat sâmbătă, 8 decembrie, la ora 14,00, la Târgul de Crăciun din Piaţa Mică din Sibiu, fiind prima lucrare de acest gen din România, a declarat marţi, pentru ROMPRES, unul dintre realizatorii bradului inedit, Florin Pleşca, patronul fabricii Ice-Cube.

‘Surpriza Târgului de Crăciun din acest an din Capitala Culturală Europeană va fi prima lucrare din gheaţă, care va reprezenta un brad înalt de 2 metri. ÃŽn mod inedit, acest brad va fi luminat cu leduri încastrate în gheaţă. Până acum nu s-a mai realizat aÅŸa ceva’, a precizat Florin PleÅŸca.

Acesta a anunţat că pentru realizarea bradului din gheaţă a fost nevoie de trei sculptori, care au muncit două săptămâni. În locul globurilor, bradul va fi împodobit cu leduri luminoase, care vor fi cuplate la o sursă de electricitate.

‘Este greu să faci un brad din gheaţă, mai ales că are leduri încastrate. Vor fi lumini în gheaţă, cuplate la o sursă de electricitate foarte slabă, care nu reprezintă niciun pericol ÅŸi nu topeÅŸte gheaţă. Este vorba de o lumină rece’, a spus PleÅŸca.

Bradul din gheaţă va rezista în funcţie de condiţiile meteo. Dacă temperatura va urca peste 6 grade, atunci sibienii se vor bucura de neobişnuitul brad doar două zile.

Sculptorii speră totuşi să fie frig în Sibiu de Sărbători, pentru ca bradul să nu se topească.

Ice Cube va mai oferi Capitalei Culturale Europene încă două sculpturi din gheaţă. Bradul va fi însoţit de sigla Capitalei Culturale, realizată numai din gheaţă, iar a treia sculptură va fi realizată la Sibiu şi va reproduce în gheaţă una dintre clădirile reprezentative ale oraşului, posibil Turnul Sfatului.

Fabrica Ice Cube produce gheaţă pe piaţa românească de 14 ani, realizând la comandă şi sculpturi îngheţate. Până acum, sculptorii de la Ice Cube au realizat îngeri, inimi, animale şi diverse sigle comerciale de gheaţă. Preţul unei sculpturi de gheaţă porneşte de la o mie de lei, în funcţie de modelul ales. ROMPRES

Adauga un comentariu

*