Radu Berceanu afirmă că va fi preşedintele filialei PDL

Preşedintele filialei Dolj a Partidului Democrat, senatorul Radu Berceanu, a declarat, marţi, pentru ROMPRES, că el este persoana care va conduce organizaţia de la Dolj a noului partid format în urma fuziunii dintre PD şi Partidul Liberal Democrat, partid ce se va numi Partidul Democrat Liberal (PDL).

‘Eu voi fi preÅŸedintele organizaÅ£iei de la Dolj a PDL. VedeÅ£i ce răspuns direct vă dau?’, a spus Radu Berceanu.

ÃŽntrebat de când ÅŸtia de fuziunea dintre cele două formaÅ£iuni politice, Berceanu a afirmat doar că acest aspect ‘nu are nicio importanţă’.
Potrivit lui Radu Berceanu, la nivelul organizaÅ£iei PDL Dolj se va constitui un comitet de conducere până la viitoarele alegeri, ce va fi format din reprezentanÅ£i ai celor două partide – PD ÅŸi PLD – pe baza rezultatelor de la alegerile europarlamentare la care se va adăuga ÅŸi ‘un procent de la nivel naÅ£ional în care PD-ul a fost darnic cu PLD-ul’. ‘Comitetul de conducere va fi alcătuit din două părÅ£i. Prima parte, care probabil va fi de 60-70% din numărul de membri, va reprezenta rezultatele de la europarlamentare, în sensul că, dacă noi, de exemplu la Dolj, am avut 31%, iar PLD a avut 5%, raportul va fi de unu la ÅŸase. Cea de-a doua parte va fi un raport constant stabilit la nivel naÅ£ional, în care noi am fost generoÅŸi. Pe acelaÅŸi principiu se va merge la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale unde avem organizaÅ£ii’, a explicat Radu Berceanu. Senatorul democrat a spus că, principial, în ceea ce priveÅŸte fuziunea dintre PD ÅŸi PLD, ‘lucrurile sunt în regulă’, reprezentanÅ£ii celor două formaÅ£iuni urmând să se întâlnească pentru a pune la punct elemente tehnice despre care crede că nu vor crea probleme.

‘Nu cred că elementele tehnice ne vor crea probleme ÅŸi vom putea merge mai departe. De fapt, această fuziune reprezintă încheierea unui proiect iniÅ£iat la sfârÅŸitul anului 2003, începutul lui 2004, în care liberalii ÅŸi democraÅ£ii au stabilit să facă o alianţă care să se transforme într-o uniune de partide sau într-un partid. IniÅ£ial, în acest proiect am plecat pe patru roÅ£i – două liberale ÅŸi două democrate. Pe drum, o roată s-a defectat ÅŸi am pus roata de rezervă cu care să putem merge mai departe pe ideea creării unui partid mare de dreapta ce să cuprindă un curent de centru ÅŸi un curent liberal, care să se afilieze la Partidul Popular European ÅŸi care să formeze în România o dreaptă puternică’, a afirmat Radu Berceanu. ROMPRES

Adauga un comentariu

*