Niciun candidat la preşedinţia ANI nu a trecut proba scrisă

Niciunul dintre candidaţii înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) nu a reuşit să treacă de proba scrisă, prima etapă a examenului organizat de Consiliul Naţional de Integritate (CNI).

Este pentru a doua oară când se înregistrează un eşec la acest concurs, după cel organizat de CNI în perioada august-octombrie.

La această a doua rundă s-au înscris zece persoane. Trei nu s-au prezentat la examenul organizat duminică de CNI, iar ceilalţi şapte candidaţi nu au obţinut baremul minim de 70 de puncte din 100 posibile, la proba scrisă, ce a constat în rezolvarea a trei subiecte din legislaţia în materie.

Preşedintele CNI, Nicu Marcu, a declarat, marţi, pentru ROMPRES, că va propune Ministerului Justiţiei elaborarea unei ordonanţe de urgenţă care să modifice Legea 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ANI.

Prin această reglementare, se urmăreşte ca vicepreşedintele ANI, Cătălin Alexandru Macovei, deja validat de Senat, să preia o parte a atribuţiilor preşedintelui ANI, pentru ca Agenţia să devină operaţională.

Nicu Marcu a precizat că va convoca o nouă şedinţă a CNI pentru a relua concursul.ROMPRES

Adauga un comentariu

*