EUROCIVICA – pariul comunitar al lui Ilie Birzu

In peisajul saracut al societatii civile a aparut o organizatie care, macar dupa nume, promite sa aduca realul plus de valoare in ceea ce indeobste numim spirit comunitar activ. „Eurocivica” este o idee materializata a consilierului Ilie Birzu, cunoscut politician bacauan, desprins in acest moment de orice partid, si isi propune implicarea bacauanilor in „elaborarea politicilor si deciziilor la nivel local si central, asigurarea transparentei institutiilor publice si promovarea egalitatii de sanse.”

Aria de actiune pe care si-o propune frageda asociatie este foarte larga si beneficiaza de suportul (macar scriptic, in calitatea de membri fondatori) unor personalitati si persoane care pot misca lucrurile. „Nasul” actiunii a fost politologul Cristian Parvulescu, un vechi oengist intr-ale civismului in calitate de fondator si presedinte al Asociatiei ProDemocratia.

Generos, Parvulescu a dat imbold „Eurocivicii” si a promis sprijin, insa a subliniat pericolul plafonarii si/sau sufocarii oricarei organizatii de acest gen. In incercarea de a testa apetitul bacauanilor pentru dezbateri civice, incitatul a propus un subiect tare dureros pentru Bacau: „Societatea civila si democratia locala”. Din pacate, discutiile au ramas la nivelul unor simple crosetari subiective din partea invitatilor, ceea ce dovedeste ca „Eurocivica” are foarte mult de lucru. Ii dorim succes si asteptam cu interes primele actiuni. (N.B.)

Adauga un comentariu

*