1TV Bacau a fost sanctionat de CNA

1-tv.jpgLa nicio luna de la lansare, postul de televiziune 1 TV Bacau a fost sanctionat cu o somatie publica, deoarece in cadrul unei emisiuni difuzate pe data de 4 noiembrie a fost incalcat principiul asigurarii impartialitatii, echilibrului si favorizarea liberei formari a opiniilor, fapte ce cad sub incidenta art. 71 din Codul audiovizualului.

Somatia a fost incasata ca urmare a unui raport intocmit de Serviciul Inspectie si dezbatut de Consiliul National al Audiovizualului in sedinta publica din data de 22 noiembrie. Analizand raportul de monitorizare, membrii CNA au constatat ca radiodifuzorul S.C. LIGONE INTERNATIONAL S.R.L. a incalcat dispozitiile art. 71, alin.1, lit a, din Decizia nr. 187/2006, privind Codul de reglementare a continutului audiovizual.

In fapt, in ziua de 4 noiembrie, in intervalul orar 19,30-20,15 si in reluare in data de 5 noiembrie, intre orele 08,05 –08,50, postul de televiziune 1 TV Bacau a difuzat emisiunea “Viitorul suna cunoscut”, emisiune moderata de Teodora Ciuraru si Marius Munteanu, avandu-l ca invitat pe consilierul judetean Silvestru Dogaru. Subiectele discutate au vizat probleme legate de Aeroportul International Bacau, HIT Parc Hemeiusi, albumul “Marturisiri”, situatia drumurilor judetene, s.a.

Pe parcursul acestei emisiuni, consilierul liberal Silvestru Dogaru s-a lansat intr-o serie de critici la adresa presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea.

Fata de modul in care a decurs emisiunea, membrii CNA au constatat ca radiodifuzorul nu a asigurat o informare obiectiva a publicului pentru a-si forma o opinie corecta in legatura cu subiectele abordate, obligatie ce-i revine in calitate de radiodifuzor. De asemenea, membrii acestui organism au stabilit ca in cadrul emisiunii mai sus mentionate, moderatorul avea obligatia sa asigure un climat de impartialitate si echilibru, prin intermedierea unei pluralitati de opinii a tuturor partilor implicate, pentru ca acestea sa-si poata explima punctele de vedere.

Cristian DUMITRU

Comentarii

  1. sa sugeti p..a cu televiziunea voastra de kkt

  2. cel mai prost post tv de pana acum si satba symbol era mai bun cand era acum 10 sau 15 ani otv ul e pe departe de 1000 de ori mai bun

  3. tot e mai bun ca desteptarea voastra.
    sa fim seriosi.

  4. na’ti vazut voi televiziune ca asta….
    habar naveti kt se munceste
    otv ba ciumpalacilor=)))
    1tv is scule de scule:-j
    tu ala Seby…mai date’n mata k habar nai cu cine vorbesti

  5. macar va’ti uitat baaaaaaa cretinilor pe 1tv…sa vedeti o emisiune??sau ceva…. va asigur k nu
    voi uitati pe otv…o sa prindeti ceva de acolo…fiti siguri;)

  6. prost tv 1 …pacat ca sunt niste baieti buni acolo
    emisiuni idioate si cu iz de stavaracism…pacat si de scule…vb cuiva…

  7. cristian tudor a zis:

    intrebatil va rog pe dl tomescu cand se pot cumpara locuintele ANL ,la ce pret se ridica costul lor si daca se pot inchide balcoanele la aceleasi locuinte

Adauga un comentariu

*