Fotbal – EURO 2008: PiÅ£urcă – ”Ne putem califica, dar ÅŸi să venim fără vreun punct”

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal, a apreciat că România poate trece de grupa de la EURO 2008, cu Italia, Franţa şi Olanda, dar e posibil să se şi întoarcă fără vreun punct după turneul din Austria şi Elveţia.

”Vor fi jocuri pe care le putem câştiga, dar putem ÅŸi să venim fără niciun punct. Cu atât mai mare ar fi meritul dacă am reuÅŸit să trecem de grupă. Putem realiza acest lucru, sunt ferm convins”, a spus PiÅ£urcă după tragerea la sorÅ£i de la Lucerna.

”Nu trebuie să mai caracterizez grupa, e extrem de grea, cea mai grea de la acest turneu final. Am avut ghinionul sau norocul să cădem în această grupă, dar aceÅŸtia ne sunt adversarii, e o grupă frumoasă, fiindcă vom avea experienţă frumoasă, jucând cu campioana mondială, vicecampioana mondială, cu Olanda, pe care o cunoaÅŸtem foarte bine, cu jucători formidabili”, a precizat PiÅ£urcă despre Grupa C, din care face parte România.

PiÅ£urcă a mai spus că România a învins Olanda, ”dar am obÅ£inut punctele extrem de greu, cu armele noastre. Avantajul este că într-adevăr cunosc Olanda foarte bine, FranÅ£a ÅŸi Italia mai puÅ£in, dar le cunosc ÅŸi pe ele, pe jucătorii lor”.

”Fotbalul e fotbal, iar echipa României a demonstrat contra unor adversari extrem de puternici că poate să joace la acest nivel ÅŸi poate să învingă, iar eu sper ca la acel moment echipa noastră să fie în cea mai bună formă fizică, psihică, ÅŸi să trecem de grupă”, a mai spus antrenorul echipei naÅ£ionale, care nu crede că există ”echipe slabe la acest turneu final, dar sunt echipe de care trebuie să Å£inem cont. Jucătorii trebuie să fie motivaÅ£i la orice joc, ÅŸi au demonstrat că pot fi concentraÅ£i ÅŸi pot juca de maniera în care să trecem de grupă”.

Naţionala de fotbal a României face parte din Grupa C, alături de echipele Olandei, Italiei şi Franţei, la turneul final al EURO 2008, conform tragerii la sorţi efectuate duminică, la Lucerna (Elveţia).

Naţionala pregătită de Victor Piţurcă a nimerit în cea mai dificilă grupă posibilă, cu Franţa, vicecampioana mondială, care ne va fi adversară şi în preliminariile CM 2010, cu Olanda, fostă adversară în preliminariile EURO 2008, şi Italia, campioana mondială en titre. Interesant este că şi Italia şi Franţa au făcut parte din aceeaşi grupă preliminară pentru EURO 2008. România va întâlni în ordine Franţa pe 9 iunie, la Zürich, Italia pe 13 iunie, tot la Zürich, şi Olanda pe 17 iunie, la Berna.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*