„Requiem” cere publicului bacauan sa iasa din pasivitate

hausvater.jpgIndragostitii de teatru sunt invitati sãptamana aceasta sa nu lipseasca de la o intalnire de neuitat. Asa cum „indragostitul cere ca indragostita sa fie la intalnire”, la fel si spectacolul „Requiem”, a carui premiera are loc intre 30 noiembrie-2 decembrie la Teatrul „Bacovia”, „cere publicului sa iasa din pasivitatea nationala a acestei tari si sa reactioneze; publicul este partenerul de joc al acestui spectacol.

De la inceput fac o aplicatie clara populatiei orasului Bacau – spectacolul se adreseaza celor de la 16 ani in sus – si nu as vrea sa revin la Bacau sa aflu ca cineva nu a vazut spectacolul ca sa spuna o opinie despre aceasta reprezentatie. As fi foarte imbatranit sa aflu ca spectacolul isi va face impactul in turnee si nu va schimba ceva in orasul Bacau”.

Acestea sunt cuvintele regizorului binecunoscut in tara si peste hotare, Alexander Hausvater, care a venit la Bacau sa monteze un spectacol-eveniment. Textul spectacolului „Requiem” apartine dramaturgului contemporan israelian Hannoch Levin. Distributia ii reuneste pe actorii bacauani: Viorel Baltag, Firuta Apetrei, Bogdan Matei, Alina Simionescu, Florina Gazdaru, Gabriel Dutu, Daniela Vranceanu, Simona Nica, Dumitru Rusu, Adriana Parvu, Bogdan Buzdugan, Cristian Todica, Iustin Stefan Ciuche – vioara.

„Requiem” poate fi vizionat vineri, 30 noiembrie, ora 19.00, sambata, 1 decembrie, ora 18.00 si duminica, 2 decembrie, ora 18.00.

Adauga un comentariu

*