Consulatele României din UE vor elibera documente în 30 de zile

Consulatele României din ţările Uniunii Europene vor elibera documentele în termen de 30 de zile, începând de la 1 decembrie, a anunţat, joi, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan.

Ministerul Internelor a decis ca tipărirea paşapoartelor să se facă în Bucureşti, şi nu în judeţele de reşedinţă ale solicitanţilor.

De asemenea, în ultima şedinţă, Guvernul a modificat Legea notarilor publici, astfel încât consulii să poată autentifica declaraţiile cetăţenilor străini care au rude în România sau sunt căsătoriţi cu un cetăţean român.

Bolojan a apreciat că măsurile luate de Guvern vor duce la eliminarea unei părţi din reproşurile care erau aduse consulatelor României. El a subliniat că eliberarea cazierului judiciar şi paşaportului dura între două şi patru luni, o perioadă inacceptabilă pentru ţările din UE.

Direcţia consulară din MAE trebuie să-şi pună la punct activitatea în aşa fel încât să nu mai avem întârzieri pe fluxul documentelor de la depunerea cererii la consulat până la tipărirea, preluarea şi transmiterea documentului către cetăţenii români, a adăugat Bolojan. ROMPRES

Adauga un comentariu

*