Unirea Urziceni – Dinamo 0-0

Dinamo si Unirea s-au anihilat reciproc, meciul remarcandu-se doar prin faza din minutul 41, cand brazilianul Ricardo Gomes de la gazde a fost eliminat pentru o intrare extrem de dura asupra lui Bostina, iar antrenorul Unirii, Dan Petrescu, si managerul general Mihai Stoica au parasit stadionul in semn de protest fata de decizia, de altfel corecta, a arbitrului Istvan Kovacs.

In pauza meciului, Mihai Stoica a avut un conflict in tribuna oficiala cu doi dintre actionarii lui Dinamo aflati la meci, Cristian Borcea si Florian Walter. Stoica a intrat injurand in loja lui Dinamo, iar Borcea si Walter au sarit la bataie, oficialul gruparii din Urziceni iesind putin „sifonat” din acest incident, au declarat surse oficiale prezente la stadion.

Stoica a negat incidentul declarand: „Nu s-a intamplat nimic. A fost un schimb de replici si atata tot. Stati linistiti, a fost doar un schimb de replici. Nu am apucat sa vorbesc dupa aia cu Borcea, dar din punctul meu de vedere eu nu am resentimente. Tin sa imi cer scuze pentru ca decizia arbitrului a fost corecta. Am crezut ca a fost mai mult galben decat rosu.”

Unirea ramane neinvinsa in fata lui Dinamo in Liga Intai, dupa ce sezonul trecut a adunat patru puncte din sase impotriva campioanei. In actualul sezon, Dinamo este prima echipa care pleaca neinvinsa de la Urziceni, unde au pierdut intre altele Steaua si Poli Timisoara.

Dupa un inceput echilibrat, Dinamo a ratat singura ocazie de gol a primei reprize in minutul 19. Adrian Cristea l-a gasit excelent in careu pe Danciulescu, acesta a sutat din unghi spre poarta lui Stelea, dar portarul gazdelor a reusit sa respinga.

Eliminarea din minutul 41 a lui Gomes i-a fortat pe ialomiteni sa se inchida in aparare in repriza secunda, dar la doua minute dupa pauza acelasi Danciulescu putea deschide scorul. Tot o pasa a lui Cristea l-a lasat pe decarul dinamovist singur cu Stelea, sutul sau a ocolit de putin poarta gazdelor.

Jocul a devenit apoi extrem de inchis, cu Dinamo avand mai mult posesia balonului, si datorita omului in plus, si cu Unirea asezata ermetic in fata careului mare. Astfel ca Dinamo a incercat sa marcheze doar din suturi de la distanta, Cristea si Munteanu incercandu-l pe Stelea care a fost la post.

In minutul 77 Niculescu a trimis mingea in plasa dintr-o lovitura libera de pe partea stanga, dar golul a fost anulat pentru un fault in atac al lui Lucian Goian asupra lui Stelea.

Ciprian Petre putea sa aduca toate cele trei puncte in tabara gazdelor in minutul 87, cand a primit o pasa ideala de la Bogdan Stancu, in careul dinamovist, dar nu a reusit sa-l invinga pe Lobont din unghi, portarul dinamovist respingand in corner.

„Noi care dominam peste tot am ajuns sa fim acum, din caini care faceam jocurile, niste catelusi. Din cauza jocului se intampla asta. E posibil sa nu ai nicio ocazie? Asta este. Este stilul italian in care trebuie sa te aperi. Nu o sa mai agreez mult acest stil italian.”
Cristi Borcea – presedinte executiv Dinamo

„Nu stiu ce s-a intamplat. Intrebati antrenorul, de ce ma intrebati pe mine? Eu, in calitate de finantator, nu sunt multumit in primul rand de joc. Timp de 100 de minute sa nu poti sa marchezi, e o problema. Dar nu e treaba mea. Treaba mea e ca o sa inchid robinetul la finantare. Toti antrenorii care nu au rezultate sunt in pericol. Daca Zenga nu va avea rezultate e in pericolul si postul lui, e normal.”
Vasile Turcu – actionar Dinamo

„Conducatorii spun ce vor ei, nu am ce sa le fac. Nu s-a schimbat nimic, desi mi se paruse asta. In continuare se vorbeste numai despre arbitraj. A fost un meci cu doua echipe care joaca foarte bine. Pacat insa ca s-a intrerupt de foarte multe ori meciul. Din pacate nu am concretizat de la mijloc in sus. Dan Petrescu este prietenul meu, dar eu am vazut faza eliminarii si este de rosu direct. Nimeni nu poate sa spuna nimic.”
Walter Zenga – antrenor Dinamo

„Am jucat mult mai bine decat Dinamo si in 11 si in 10. A fost un meci pe care l-am dominat. Am fost mult mai rapizi decat ei la minge, dar imi pare rau ca nu am jucat 11 la 11.”
Dan Petrescu – antrenor Unirea Urziceni

Un rezultat de egalitate care nu multumeste nicio echipa, ambele pierzand astfel doua puncte importante in lupta pentru locurile podiumului.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*