Autobuz lovit de tren

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în jurul orei 16.00, pe strada Lucian Blaga din municipiul Bistriţa, conducătorul unui autobuz nu a respectat regulile rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, autovehiculul fiind lovit de trenul personal 4812 care circulă pe ruta Bistriţa-Bistriţa Bârgăului.

Fiind împins pe linie de locomotivă, autobuzul a acroşat un autocamion cu remorcă, al cărui conducător oprise regulamentar, la trecerea la nivel.

În total 9 pasageri din autobuz au fost transportaţi la spital pentru investigaţii, 6 dintre aceştia prezentând excoriaţii, dar nu s-a impus internarea lor.

Evenimentul nu a avut urmări tragice datorită faptului că trenul se deplasa cu viteză redusă.Conducătorilor autobuzului şi autocamionului dar şi mecanicului locomotivei le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Testele preliminare efectuate nu au stabilit prezenţa alcoolului în aerul expirat, în cazul celor trei.

În urma accidentului, traficul feroviar a fost întrerupt, iar cel rutier deviat.

Adauga un comentariu

*