Voronin bate iar câmpii cu declaraţii antiromâneşti

Vladimir Voronin a reluat obişnuitele sale declaraţii antiromâneşti. Acesta a declarat vineri, în cadrul unei emisiuni realizate de postul de televiziune NIT de la Chişinău, că exponenţii administraţiei de la Bucureşti urmăresc, din interese electorale, retrocedarea unor proprietăţi de pe teritoriul Basarabiei, pierdute de România în anul 1940, an în care Basarabia a fost alipită la fosta Uniune Sovietică.

„PreÅŸedinÅ£ii României au interese electorale de a face anumite declaraÅ£ii cu referire la Basarabia, deoarece o parte dintre românii care până în 1940 au avut proprietăţi pe teritoriul Moldovei speră ca, în cazul Unirii, aceste bunuri le-ar putea fi retrocedate”, a mai spus Vladimir Voronin în cadrul emisiunii citate de către Flux.

Voronin consideră, de asemenea, că atât ex-preÅŸedintele Ion Iliescu, cât ÅŸi actualul ÅŸef al Statului Român, Traian Băsescu, încalcă frecvent „principiile de dezvoltare a relaÅ£iilor cu Republica Moldova”. „La primele întrevederi cu cei doi ÅŸefi de stat s-au formulat anumite principii de dezvoltate a relaÅ£iilor bilaterale, dar la scurt timp acestea au fost încălcate”, a mai declarat Voronin.

Totodată, liderul de la ChiÅŸinău s-a arătat convins de faptul că autorităţile de la BucureÅŸti nu doresc soluÅ£ionarea problemei transnistrene. „Românilor le este frică de faptul că, odată cu soluÅ£ionarea conflictului, ideea României Mari ar putea fi compromisă. Ei consideră că, dacă se rezolvă problema transnistreană – adio România Mare. Noi nu putem să umblăm ÅŸi să ne închinăm la fratele mai mare de la Est sau la sora vitregă de la Vest. Vom răspunde adecvat la toate încercările de a diminua poziÅ£ia ÅŸi rolul Republicii Moldova. Noi am fost ÅŸi suntem moldoveni, vorbim ÅŸi o să vorbim moldoveneÅŸte ÅŸi nu este treaba altui stat să ne indice cine suntem ÅŸi ce limbă vorbim”, a mai precizat Voronin.

Sursa: Romanian Global News

Adauga un comentariu

*