Prefectura atentioneaza primariile sa acrediteze Serviciile de Asistenta Publica

Luni, 29.10.2007, incepand cu ora 9.30, la sala mare a Palatului Administrativ Bacau, s-a desfasurat sedinta Comisiei Judetene pentru Dialog Social, condusa de subprefectul Neculai Olaru.

Potrivit ordinii de zi, au fost analizate aspecte legate de starea de legalitate referitoare la derularea raporturilor de munca intre angajatori si angajati in primul semestru din 2007 si de activitatea furnizorilor de servicii sociale acreditati.

In urma discutiilor purtate in cadrul sedintei, Institutia Prefectului atentioneaza primariile din judet cu privire la necesitatea crearii Serviciilor Publice de Asistenta Sociala (SPAS), acolo unde acestea nu exista, precum si cu privire la necesitatea acreditarii acestor servicii ca furnizori de servicii sociale de catre comisia specifica din cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala Bacau in cel mai scurt timp posibil.

Necesitatea deriva atat din numeroasele probleme specifice domeniului identificate in teritoriu, cat si din particularitatea Fondurilor Structurale Europene, care se adreseaza furnizorilor de servicii sociale din domeniul public,

„Incepand cu data de 1 ianuarie 2008, fondurile europene in domeniul serviciilor sociale nu vor putea fi accesate decat de catre serviciile publice de asistenta sociala. Vom transmite din nou adresa primariilor din judet prin care atragem atentia asupra importantei acestui sector acreditat la nivel local”, a declarat in sedinta doamna Elena Volcescu, directorul interimar al Directiei pentru Strategii si Programe din cadrul Institutiei Prefectului Bacau.

Adauga un comentariu

*